BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.507,55
HABER /  GÜNCEL

Devletin müdürü racon kesti

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü, kararına tepki gösterenleri bakın hangi sözlerle tehdit etti.

Abone ol

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat'ın yerel televizyon kanallarında yayınlanan ses kaydı tepki çekti. Kubat'ın Gögüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanmasını protesto eden sağlık meslek örgütü üyelerini tehdit ettiği öne sürüldü.

Diyarbakır'da 141 yataklı Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü kararıyla sağlık personeli eksikliği ve daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla mevcut personel ve malzeme ve birimlerin bir bölümünün Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğer bölümünün ise Devlet Hastanesi'ne kaydırılma kararı alındı.

Bu karara başta hastane çalışanları ile Sağlık Meslek Örgütleri Platformu üyeleri tepki göstererek hastane ve il Sağlık Müdürlüğü önünde önceki gün basın açıklamaları yaparak eylemler düzenledi.

DOKTORLARA BALLI DÖNER SERMAYE

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, eylem ardından makamında gazetecilere konuşurken Türkiye'de çok sayıda hastanenin aynı yöntemle başka hastanelere entegre edildiğini, hastanede doktorların 8- 9 bin TL döner sermaye aldıklarını öne sürdü.

"BENİ BİLİYORSUNUZ, SIKARIM"

Namık Kemal Kubat, Sağlık Meslek Örgütleri Platformu üyelerinin Sağlık Müdürlüğü önüne kadar gelerek eylem düzenlemesine de tepki gösterdiğini söyledi.

Bu konuda yapılan eylemin ahlaka, terbiyeye sığmadığını savunan Kubat, "Eğer ben de yarın silahımla buraya gelip, havaya sıkmazsam adam değilim. Yaparım canım, ben yaparım. Her şeyin bir usulü var. Ben yaparım beni biliyorsunuz. Benim insan için yapmayacağım bir şey yoktur beni biliyorsunuz. Ben sıkarım" dedi.

İşte o sözler;