BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrail'in insansız hava aracı düştü

Gazze'de İsrail askerleri ile Filistin militanları arasındaki çatışmalar sürüyor. Bu arada İsrail'e ait casus uçak düştü.

Abone ol

Gazze Şeridi'nin kuzeyinden İsrail'e yeni bir roket saldırısı daha yapıldı. Roketin, Eşkol Bölge Konseyi açık alanlarında patladığı, herhangi bir zarara neden olmadığı bildirildi.

Filistinli görgü tanıklarının bildirdiğine göre, gecenin ilk saatlerinde Gazze'nin doğu kesiminde İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında karşılıklı ateş açıldı. Bölge sakinleri, bölgeden zaman zaman patlama sesleri yükseldiğini de kaydettiler.

Bugün öğle saatlerindeki ilk roket saldırısında, İsrail'in güneyindeki seralarda çalışan Taylandlı bir işçi hayatını kaybetmişti.

Taylandlı işçinin öldüğü Kassam saldırısından bu yana Gazze Şeridi'nin semalarında İsrail F-16'ları ve insansız hava taşıtlarının yoğun uçuş yaptıkları da belirtiliyor.

F-16 uçaklarının öğleden sonra alçaktan uçup ses duvarını aştıkları; hava akımından kaynaklanan ve bomba etkisi yaratan patlamalara neden oldukları da bildirildi. Patlamalar çok sayıda Gazzeliyi ürküttü.

BİR İNSANSIZ HAVA ARACI DÜŞTÜ

Öte yandan Ynet haber sitesi, orduya ait bir insansız hava taşıtının Gazze Şeridi ile sınırın yakınlarında düştüğünü bildirdi. İsrail ordusu, aracın neden düştüğünü soruştururken, muhtemelen kötü hava koşullarının düşüşe neden olduğu sanılıyor.