BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.506,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Atatürk anıtına saldırıya AK Parti'den kınama

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Atatürk Büstüne yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.

Abone ol

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu Atatürk Büstüne yapılan saldırıyı kınadı.

Uncuoğlu yaptığı açıklamada “ Bu gün sabah saatlerinde Kent Meydanında Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz. Türkiye’nin içinden geçtiği, bu hassas süreçte bu türden, densizliklerin ne derece vahamet arz ettiğini sanırım, tüm vatandaşlarımız iyi anlamaktadırlar. Cumhuriyet Savcılığının derhal olaya el atmış olmasını takdirle karşılarken, bir an evvel olayın aydınlatılmasını da yürekten arzu ediyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı Serbes’in açıklamalarına tepki gösteren Başkan Uncuoğlu” Milletimizi bu türden davranışlarla rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur. Türkiye’nin ortak değerleri bellidir. Bu değerler hepimizin değerleridir. Bu türden olaylar karşısında başta Siyasi Partiler olmak üzere sorumluluk taşıyan herkesin tepkisini ve tavrını da iyi ayarlamak zorunluluğu vardır. Bu olay karşısında, söz konusu olayı vesile kılarak CHP İl Başkanı Vahit Serbes’in AK Partiye ve Hükümete dokunmaya ve olayı farklı mecralara çekmeye çalışması da bizleri rahatsız etmiştir. Türkiye’nin Laik, Demokratik, Sosyal bir Hukuk devleti olması gerekliliğine en fazla inanan ve bu yolda en fazla çaba gösterenlerin başında AK Parti ve AK Partililer gelir. Dolayısıyla bu türden olayları bahane ederek siyasi çıkar sağlama hesaplarını asla tasvip etmiyoruz. Bir kez daha söylüyorum bu olay çirkin bir olaydır.Olaya sebep olan veya olanları esefle kınıyoruz ve bir an evvel açıklığa kavuşmasını arz ediyoruz.

CHP İl Başkanı Sayın Vahit Serbes’in yaptığı gibi açıklamalarla halkın kafasını karıştırmaya çalışan “Çamur at izi kalsıncı” siyasetçi söylemlerini de halkımızın sağ duyusuna havale ediyoruz”
diye konuştu.