BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'den hükümete sert terör mesajı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Güneydoğu'daki operasyonlar, HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları, Erdoğan'ın ABD ziyareti ve Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda gündeme dair son dakika açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu'da PKK'lı teröristlerin faaliyetlerini işaret ederek, "Teröristler bunları yapıyorken hükümet nerede geziyordu? Yüksekova'da şarkılı türkülü el bombalı tuzak hazırlayıp çaydanlığın içine gömerken hiç mi fark edilmedi? Hükümet terörizmin boyutlarını göremedi. Anlaşılan o ki Türkiye yalnızca Allah'a emanet" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

"TESLİM SENEDİNE OLUR VERMEYİZ"

"Türk vatanı darboğazdadır. Ülkemizin temelleri çatırdamaktadır. Vatandaşlarımızın neşesi yoktur. Türk milletinin yaşama sevinci düşmüştür. Milli güvenlik lekelenmiştir. Yine de karamsar olmayacağız. Teslim senedine olur vermeyeceğiz. Hakikate sözcülük yapmaktan da geri durmayacağız. Başımıza ne geliyorsa ihmallerin sonucudur. Hiç kimse başını kuma görmesin. Türkiye yoğun bakımda, ateş çemberindedir. Sürekli yutkunuyor, yumruklarımızı sıkıyoruz. İçi için ağlıyoruz, gencecik fidanlarımıza kahroluyoruz.

Teröristler öldürmeye hiç ara vermedi. Ocaklara incir ağacı diktiler. Kara kış geliyorum dedi ama iktidar önemsemedi. Nasıl olsa çözüm süreci devredeydi, milli vicdan devre dışıydı. Silahlar susacak adım atılacaktı. İddiaları buydu. Çözüm süreci bölgemizdeki huzur ve barış ortamının reçetesiydi. Gerçeklerin ne olursa olsun ortaya çıkma huyu gözden kaçmıştı. Sahnelenen algı oyunlarının dikiş tutmayacağı hesaba katılmıyordu. 

Diyarbakır'da 31 Mart'ta polis memurları kara toprağa sere serpe düştüler. Aynı günde uzman çavuşlar Nusaybin'de son nefeslerini verdiler. Dün de Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu askerlerimiz şehit düştü. Sosyal medya hesabından 'Artık bir şehit vermeyi yüreğim kaldırmayacak' diyen jandarma uzman çavuş yüreğimizi yaralamıştır. Rabbim hepsinin şehadetini mübarek kılsın. Kararlı bir şekilde ve sonuna kadar ifade ediyorum ki, şehitler ölmez. Türk vatanı bölünemez.

"HÜKÜMET TERÖRİZMİN BOYUTUNU GÖREMEDİ"

Hatırlayınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz siyasileri ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz' demişti. Fransa'daki terör saldırısına değinmiş ve 'Daha önce suçlu bulunan bu insanları niye takip etmediniz' demiştir. Daha önce de demişti ki, 'Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı koyun bile benim sorumluluğum altında' demişti. Başbakan kendisini yeni bir müsamerede görmüyorsa sözlerinin nereye varacağını hesap etmesi gerekir.

"ŞİMDİ TAKTİK DEĞİŞTİRDİLER"

Hükümet terörizmin boyutunu göremedi. Yeni vahşi yöntemlerini okuyamadılar. Silopi, Cizre, Sur, Yüksekova ve Nusaybin'de önceden düşününlmüş eylemler icra edilmiştir. Terör örgütü infazlarını otomatiğe bağlamıştır. Şimdi taktik değiştirdiler ve bombalarını sıvayla kapatmışlardır. Bu adiliğin bedeli vatan evlatları tarafından ağır bir şekilde ödenmektedir. Yıkılması daha da güç ve zaman alan çelik plakalı duvarlar sokak aralarına kademe kademe örülmüştür. Teröristler bunları yapıyorken hükümet nerede geziyordu? Yüksekova'da şarkılı türkülü el bombalı tuzak hazırlayıp çaydanlığın içine gömerken hiç mi fark edilmedi? Hükümet terörizmin boyutlarını göremedi. Anlaşılan o ki Türkiye yalnızca Allah'a emanet.

Karşımızda es geçemeyeceğimiz bir namertlik bulunmaktadır. Operasyon teklifleri ne hakla geri çevrilmiştir. Sayın Başbakan daha ne kadar sabredeceksiniz? Biz işbirlikçiliğe ortak değiliz. Devletimizin menfaatleriyle ilgili değerlendirmeleri siyasetin önünde ve üstünde görürüz.

"ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN"

Sayın Başbakan serokluğu çok sevdin. İmara açılan Sur'a yerleşmeyi bile düşünüyorsun. Allah tamamına erdirsin. Gözümüz yok. Konyalıydın, şimdi oldun Diyarbakırlı talihin açık olsun. Gördüm ki gururla sallanan tek bir Türk bayrağı yoktu. Bunu mesele etmedin.

HDP'LİLERİN DOKUNULMAZLIKLARI

Sayın Davutoğlu bilesiniz ki zaman geçiyor. Ağırdan alma, HDP'lilerin dokunulmazlık zırhını delelim. Kim bu millete yan gözle bakıyorsa Türk hukuku üzerine gitsin. Mani olmayınız. Buna var mısınız? Buna tamam diyor musunuz? Dün HDP'nin Aile Bakanı hakkında verdikleri gensoruya olumsuz baktık? Niye çocuk istismarı ile ilgili kurulması kararlaştırılan komisyon daha kurulmamışken oyunlara alet olmayı istemedik. MHP flu baktığı HDP ile aynı kareye girmez.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Gerekirse ekmeğimizi bölelim, gerekirse sarayın masrafından kısalım. Ama kahramanlarımız ne telep ediyorsa son kuruşuna kadar karşılayalım. Erdoğan, son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebinin paralel yapıya bağlıyor. İster parlele ister yamuk ister küp şeklinde olsun. Vatan hainlerinin alayının birden hakkından gelmek hükümetin siyasi namus borcudur. Bu çürümüşler bu kansızlar, deşifre edilmelidir. Gereken ne varsa yapılmalıdır ve paralel kurutulmalıdır. Bugün yaşananlar 90'lara taş çıkartmaktadır. Bizim terk edecek yurdumuz yoktur. Vatan namus simgesidir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ

Dünyayı nükleer silahlardan temizlemek herkesi memnun edecek bir misyondur. ABD başta olmak üzere diğer batılı devletler samimi ve tutarlı olacak cesareti göstermelidir. Erdoğan'ın ziyaretinde nükleer ikinci plana düşmüştür. Erdoğan'ın ABD'ye intikali sırasında havaalanında başlayan olumsuzluklar bizlerin gözümüden kaçmamılştır. Erdoğan'a bakışımız bellidir. Ancak Erdoğan ABD'de Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmiştir. Erdoğan'ı bir manga askerle karşılanmması saygısızlıktır. 

Obama ile Erdoğan en sonunda görüşünce yandaşlar muratlarına ermişlerdir. Nelerin görüşüldüğüne dair bilgimiz tarafların paylaştığı kadardır. Öğrenmek istediğimiz bazı sorular vardır. Menbic operasyonunda Türkiye'ye rol verilmiş midir? Rıza Sarraf ile ilgili iddialar tehdit olarak kullanılmış mıdır?

Erdoğan'a basın özgürlüğü hatırlatması yapan Obama sıra teröre gelince gözlerini yummaktadır. Teksaslının canı can da Yozgatlının canı patlıcan mıdır? Hiç olmazsa insani erdemlerin yanında durmasını istiyoruz. Erdoğan ABD'de buz gibi bir çehre ile karşılaşmıştır. Bunun Türkiye adına bir kayıp olduğunu söylemek lazımdır.

"KARABAĞ KARS KADAR TÜRK'TÜR"

Ermenistan Azerbaycan'a topçu atışlarıyla saldırmıştır. Azerbaycan'ın karşı saldırıları durdurma  ararını açıklamasına rağmen gerilim sürdürülmüştür. Azerbaycan mevzileri topl atışına tutulmuşturç. Ermenistan Türk topraklarını işgal altında tutmaktadır. Bu işgal bitmediği sürece çatışmaların sürmesi kuvvetli ihtimaldir. Yukarı Karabağ barışçıl yollarla çözülmelidir. Karabağ Kars kadar Türktür ve Türk'ün öz yurdudur.