BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ermenistan'dan Türkiye'ye Dağlık Karabağ suçlaması!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle yaşanan çatışma sonrası Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan flaş bir açıklama geldi. Sarkisyan, Türkiye'yi suçlayarak "Karabağ’daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı" dedi.

Abone ol

ERMENİSTAN Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sarkisyan, çatışmada geri adım atarak uzlaşma görüşmelerine hazır olduklarını belirtti.

Sarkisyan, bölgedeki mücadelenin şiddetli bir şekilde devam etmesi durumunda Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyacaklarını vurguladı.



"AZERBAYCAN MÜZAKEREYE BAŞLASIN"

Bakü’nün tek taraflı ateşkes ilanını da eleştiren Cumhurbaşkanı, tek taraflı ateşkesin mümkün olmayacağını belirterek "Azerbaycan istese de istemese de Karabağ ile doğrudan müzakerelere başlamalı" dedi.

"AZERBAYCAN'A DESTEK VEREN TEK ÜLKE TÜRKİYE"

Karabağ sorununda Türkiye’nin rolüne de değinen Sarkisyan, "Türkiye, Karabağ’daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı. Uluslararası toplum Karabağ’da güç kullanımını tartışırken, Azerbaycan’a dolaylı olarak desteğini açıklayan tek ülke Türkiye oldu" diye konuştu.

MİNSK GRUBU BUGÜN TOPLANIYOR

Dağlık Karabağ’da çatışmaların yeniden şiddetlenmesi, uluslararası toplumu harekete geçirdi. Fransa, Minsk Grubu'nun bugün Viyana'da kriz toplantısında bir araya geleceğini açıkladı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çerçevesinde oluşturulan Minsk Grubu, Dağlık Karabağ sorununda arabulucu rol üstlenmişti. Fransa, Rusya ve ABD’nin eş başkanlığındaki Minsk Grubu'nun daimi üyeleri ise Ermenistan ve Azerbaycan’ın yanı sıra Türkiye, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Beyaz Rusya.

İki ülke sınırında yaşanan çatışmada, Azerbaycan tarafından 12, Ermenistan tarafından ise 18 asker hayatını kaybetmişti.