BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'Devlet Amca'dan 'piskevit' istediler!

MHP lideri Bahçeli, Tokat'ta partililere seslendi 'piskevit' dağıttı!

Abone ol
MHP lideri Bahçeli, dillere destan olan "piskevit"lerini Tokat'ta ortaya çıkardı ve makam aracından getirerek çocuklara dağıttı! Erdoğan'ın ülkeyi bölünmeye sürüklediğini iddia eden Bahçeli, Öcalan'ın İmralı'dan emirler yağdırdığını söyledi. Hükümetin reklamlarla halkı kandırdığını da söyleyen MHP lideri, mitingin ardından ilçe ve belde belediyelerini ziyaret etti.

Amasya mitinginden sonra Tokat'a geçen MHP Lideri Bahçeli; Turhal, Zile ve Pazar ilçelerinde partililere seslendi. Akşam saatlerinde Tokat merkeze geçen MHP Lideri Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran partililere seslendi. MHP Lideri Bahçeli, konuşmasında işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, asayişsizlik, etnik temelli bölücü terör konularına değindi. Anketlerde birinci sırada işsizlik yer alıyorsa 9 yıldan bu yana iktidar olanın en büyük kabahatinin bu olduğunu ileri süren Bahçeli, "Hal böyle olunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yüzde 40 ve üzerinde oy alması mı lazım, yoksa barajın altına düşüp meclisten dışlanması mı lazım?" diye sordu.  Bahçeli, "Yüksek standartlı bir hayata kavuşmuş iseniz sayın başbakanın 'durmak yok yola devam'ını beraberce kavrayarak yolunuza devam edebilirisiniz. Ama bunun tamamen tersi ise işinizi kaybetmiş, evinizde en az bir kişi işsiz, gelir seviyeniz düşmüş, yoksullaşma sürecine girmiş, can ve mal güvenliğiniz sorgulanır hale gelmiş, toplumsal huzurunuz kaçmış ise o zaman 12 haziran bir karar günü olmalıdır. Bu ülke sizin karar sizin" diye konuştu. 

"REKLAMLARLA HALKI KANDIRIYORLAR"

MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin bölünme sürecine doğru sürüklendiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Şimdi gazetelerde boy boy ilanlarınız çıkıyor. Arka sayfalar hem kendi basınınızda hem yandaş basında boy boy ilanlar çıkıyor. 9 yıldır içinde yaptıklarınız, 3. dönem için yaptıklarını sıralıyorsunuz. Adalet ve Kalkınma Partisini aldatma ve kandırma partisi olarak gizli gündemde Türkiye'nin gündemine çekiyorsunuz. Şimdi Tokat'tan sesleniyorum; 'Sayın başbakan samimi isen, dürüst isen bu milletin mutluluk ve refahını artırmak, daha iyi bir demokrasi daha çok bir özgürlük içerisinde hayatiyetini devam ettirmek için bir anayasa değişikliği düşünüyorsan gel bunu şuan için ilan sayfaları olarak kullandığın yandaş gazetelerde şunu söyle. Aziz milletim sana sözümdür 2011 yılında 12 haziranda yapılacak seçimde eğer beni tekrar iktidara yüksek milletvekili sayısı ile taşırsanız şöyle bir anayasa değişikliği yapacağım. Bu benim namusum ve sözümdür' de. Altına da Recep Tayyip Erdoğan imzasını at" 

Türkiye'yi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değil, teröristlerin sokak nümayişlerinin yönetir hale geldiğini ileri süren Bahçeli, "İşte görüyorsunuz. İmralı canisinden ses geliyor. '15 hazirana kadar ne yaparsan yap diyor. Sonra Türkiye ya Tunus ya Mısır olabilir diyor.' Şimdi bu tehdidi alıyor. Güya vatandaşa duyurmuş oluyor. Sonra da diyor ki bunların isteklerinden bazılarını yapamaz ise demokratik açılımı gerçekleştiremezsek Türkiye'nin başı çok ağrır diyerek, tavizci konuşarak milleti de ortak etmek istiyor. İşte 12 Haziran bu kötü zihniyet durmak demek olmalıdır."

"DEVLET AMCA BİZE PİSKEVİT VER" 

Cumhuriyet Meydanında miting yapılan alanın en önünde "Devlet amca bize piskevit ver" şeklinde pankart açan çocukların pankartı biraz fazla kaldırması sonucu vatandaşların görüşünü engellediği için MHP Lideri Bahçeli, biraz aşağı indirmesini istedi. 

Bahçeli, konuşmasında "piskevit" konusuna girmez iken çocuklar miting sonuna kadar sabırla bekledi. Özel "piskevit" yazılı olarak hazırlanan bir koli bisküviyi Bahçeli, çocukları kürsüye çağırarak dağıttı. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Bahçeli, Niksar ilçesine hareket etti. Niksar ziyaretlerinin ardından Erbaalılara seslenecek olan Bahçeli, akşam yemeğinin arından Ankara'ya harekete edecek.