BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tüzmen Gandi'ye böyle efelendi

AK Partili Tüzmen, yolsuzlukla suçlayan Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da yakaladı

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Milletvekili Kürşat Tüzmen, kendini yolsuzlukla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da yakaladı. Genel kurul salonundaki CHP ablukasını aşıp Kılıçdaroğlu'na kadar ulaşan Tüzmen, CHP liderinden iddiasını doğrulamasını istedi. İşte gergin başlayan ve tatlı biten o ilginç buluşma;

Kürşat Tüzmen, bakanlığı dönemiyle ilgili seçim meydanlarında yolsuzluk iddialarını gündeme getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hesap sordu! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Ankara'da yapılan 66. Genel Kurulu'na katılan CHP liderini gören Tüzmen, CHP'lilerin oluşturduğu ablukayı yararak Kılıçdaroğlu'na kadar ulaştı. İddialara göre oldukça sinirli olan Tüzmen ile Kılıçdaroğlu'nun arasına CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün girdi. Ankara Ticaret Odası Başkanlığı döneminde Tüzmen ile dostluğu bulunan Aygün, Tüzmen'i Kılıçdaroğlu'na bir adım kala durdurdu ve hal hatır sorup tokalaştı, sarıldı. 

TÜZMEN NEREDEYSE KAVGA EDECEKTİ-VİDEO

TÜZMEN AYGÜN'Ü GEÇİŞTİRDİ


Aygün ile sohbeti kısa kesen Tüzmen, Kılıçdaroğlu'na yönelerek kısa bir selamlaşmanın ardından seçim meydanlarında kendisiyle ilgili yolsuzluk iddialarını sordu. Sinirli olduğu her halinden belli olan Tüzmen, Kılıçdaroğlu'na Ankara'da birlikte bürokratlık yaptıkları yılları hatırlattı ve dürüstlüğümden şüpheniz var mı diye sordu? Sorduğu sorular karşısında Kılıçdaroğlu'nun "dürüstlüğünden şüphem" yok cevabı verdiğini söyleyen Tüzmen, bu cevaptan sonra söyleyecek bir söz kalmadı diyerek gergin karşılaşmayı özetledi.

GANDİ'Yİ GEÇTİ KAMERAMANLARA ÇATTI

Bu gergin karşılaşma sonrası Kılıçdaroğlu ile karşılaşmasını gazetecilere anlattığı sırada kameramanların kavga etmesine sinirlenen Tüzmen, gazetecilere patladı. "Nasıl kavga edilir, gelir oraya gösteririm" sözleriyle kameramanları aralayan Tüzmen, daha sonra da İsrail'in Milli Günü dolayısıyla Swiss Oteli'nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Tüzmen, gazetecilerin soruları üzerine Kemal Kılıçdaroğlu ile TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı görüşmeyi anlattı. Kürşat Tüzmen, "Biz bugün kendisi ile konuştuk. Asgari müşterekte birleştik. Ben kendisine durumu açık açık sordum" dedi. 

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin herkes tarafından izlendiğini söyleyen Tüzmen, müsteşarlığı döneminde, genel müdür olan Kılıçdaroğlu'na kendisini dürüst biri olarak bildiğini ilettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun da kendisini dürüst biri olarak tanıdığını ifade ettiğini söyleyen Tüzmen, Kılıçdaroğlu'na, 25 yıllık bürokraside görev yaptıktan sonra, 9 yıllık milletvekilliği döneminde 7 yıllık bakanlık yaptığını anlattığını belirtti. Tüzmen, "En ufak bir şey duydunuz mu, gördünüz mü? Yok. O zaman böyle söylemek lazım' dedim" şeklinde konuştu. Tüzmen, şöyle devam etti: 

"Kendisi de hak verdi. "Benim sizinle herhangi bir sıkıntım yok. Benim lafım size değil' dedi. Ben de peki o zaman diğer yerlerde böyle söyleyin dedim. " 

Bir gazetecinin "O zaman bundan sonra isminizi kullanmayacak mı?" sorusuna Tüzmen, "Ben onu bilemem ama açık söylemek gerekirse Kürşat Tüzmen ismi miting meydanlarına meze olmaz, onu da söyleyeyim" karşılığını verdi.