BIST 10.165
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.455,07
HABER /  GÜNCEL

Deve skandalı dünyaya rezil etti

Atatürk Havaalanı'nda kesilen deve dış basında yer buldu. Kimi olayı vahşet diye nitelendirdi kimi is şaşkınlığını gizliyemedi

Abone ol

THY'da son RJ-100 tipi uçağın elden çıkarılması üzerine, çalışanlar tarafından apronda kesilen deve, Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisinin sayfalarında yer buldu.

Haberde, Türk basınının, devenin kesilmeden önceki ve kesildikten sonraki parçalanmış resimlerini yayımladığı ifade edildi. Devenin sadece özel durumlarda kurban edildiğini, Kurban bayramlarında ise genellikle boğa ve koç gibi daha küçük hayvanların kesildiğini vurgulayan Spiegel dergisi, olay sonunda Şükrü Can'ın görevinden alındığını da belirtti.

'Vahşet' dendi
Apronda deve kesme, Liberation gazetesinin internet sitesinde "İstanbul Havalimanı'nda deve kurban edildi" başlığıyla duyuruldu. Haber, "Eğer apronunda bekleyen bir yolcu uçağın penceresinden dışarı göz atacak olsa, eşine ender rastlanan bir manzaraya tanık olurdu" ifadesiyle devam etti.

Haberde, "Dünyanın en iyi havayolları şirketlerini bir araya toplayan Lufthansa Star Alliance'ın, THY'yi geçen hafta içinde bünyesine kabul etmesinden kısa bir süre sonra bu olayın kötü etki yaptığı" belirtildi.
Gazetenin okurlarının çoğu da olayı 'vahşet' diye niteledi.