BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  GÜNCEL

Türkiye baharda K. Iraka girebilir

Dünyanın en önemli dergilerinden olan The Economist son sayısında Türkiye ile ilgili ilginç iddialarda bulundu.

Abone ol

The Economist dergisi, son sayısında yayınladığı “ABD, Türkler ve Kürtler arasında” başlıklı haber-yorumda Türk ordusunun gelecek bahar aylarında terör örgütü PKK’ya karşı harekete geçerek Kuzey Irak’a girebileceğini iddia etti.

Dergi, bir hafta içinde 15 şehidin verildiği geçen Temmuz ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı George Bush’u birkaç kez arayarak “Şahin generalleri durdurmakta zorlanıyorum” uyarısında bulunduğunu iddia etti. Washington’un, bunun üzerine emekli general Joseph Ralston’ı PKK’yla mücadele özel temsilciliğine atandığı kaydedildi.

Washington’ın konuyla ilgileneceği umuduyla Türkiye’nin PKK’nın saldırılarına karşı sabrettiğini belirten The Economist, Türkiye’nin sabrında AB üyeliği umutlarının da rol oynadığını yazdı. Ancak son dönemde AB ülkelerinin sergilediği tavrın bu umudu azalttığı da belirtildi.

ABD’nin ileride Türkiye ve Irak Kürtleri arasında zor bir seçim yapmak zorunda kalabileceğini de kaydeden dergi, son dönemde ibrenin Türkiye’den yana kaydığını savundu. Yazıda, Kuzey Irak’a Türk müdahelesine ABD tepkisinin, operasyonun boyutlarına bağlı olacağı da ifade edildi.