BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.505,51
HABER /  POLİTİKA

CHPye Meclisi boşalt çağrısı

MHP lideri Bahçeli'nin Sezer ile yaptığı görüşmede erken seçim için görevin CHP'de olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in "Nisan ayında erken seçim yapılması" düşüncesini dile getirdiği görüşme sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de "Türkiye’nin erken seçime gitmesinde en büyük sorumluluğun Meclis’teki anamuhalefet partisi CHP’ye düştüğü"nü ifade ettiği öğrenildi. Bahçeli, başta CHP olmak üzere, Meclis’te temsil edilen partilerin erken seçimi zorlamasının, parlamento dışından yapılan zorlamadan daha etkili olacağını dile getirdi. Bahçeli, "erken seçimin gündeme gelmesine" zemin hazırlayan görüşme sonrasında kurmaylarına özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türk milletinin büyük ekseriyeti bu hükümetin bir an önce gitmesini istiyor. Halkın iradesi ile işbaşına gelen AKP iktidarı, yine mutlaka halkın iradesi ile iktidardan uzaklaştırılmalıdır. Demokratik olmayan başka bir yol ve yöntem düşünmek, bu hükümetin ömrünü uzatır, çok büyük bir yanlış olur. Büyük Atatürk’ün kurduğu partinin mirasçısı olduğunu söyleyenler, bugün büyük bir tarihi sorumlulukla karşı karşıyalar. Meclis’te temsil edilen partilerin erken seçimi zorlaması, parlamento dışından yapılan zorlamadan daha etkili olacaktır. Biz, görevimizi yapıyoruz."

GEREKİRSE MECLİSİ BOŞALTSIN
MHP'nin kurmayları da CHP'nin gerekirse sine-i millete dönerek gerekirse Meclis'i boşatması gerektiğini, muhalefetsiz kalan AKP'nin böylece seçime gitmeye mecbur kalağının üzerinde durdular.

Haber: Süleymen Demirkan
Kaynak:www.hurriyet.com.tr