BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  SPOR

Dev maçtan notlar

Süper Lig'de Trabzonspor, 105 gün sonra dev bir maçla taraftarıyla buluştu

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor, Galatasaray maçıyla birlikte 105 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda taraftarıyla buluştu.

12 Ağustos'da Sivasspor ile yapılan ligin ilk hafta maçında çıkan olaylar nedeniyle aldığı 5 maçlık seyircisiz oynama cezası biten Trabzonspor, taraftarının önüne çıktı. Uzun bir süre sonra takımlarıyla buluşan bordo-mavili taraftarlar, maça ilgi göstererek, stadın tamamını doldurdular.

Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar, maçtan bir gün önce süsledikleri statta coşkuyla takımlarını desteklediler. Taraftara yaklaşık 20 bin Türk ve Trabzonspor bayrağı dağıtıldı. Yaklaşık 150 kişilik sarı-kırmızılı taraftar grubu da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Bordo-mavili yönetim kurulu da karşılaşmanın hasılatını şehit ailelerine verme kararı almıştı.
Maç öncesi, içinde Trabzonspor ve Galatasaray yöneticilerinden bazılarının bulunduğu bir balon, terörü protesto amacıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan havalandı. Türk bayraklarının asılı olduğu balon, bir süre havada kaldıktan sonra tekrar sahaya indi. Maçın başlama düdüğü öncesi, Trabzonspor'un, hayatını kaybeden kurucularından Nihat Karanis için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Trabzonspor'da iki eksik

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Tolga Zengin ile ülkesinin milli takım kampından geç dönen Jabi, maç kadrosuna alınmadı. Tolga Zengin'in yerine kaleyi Ahmet Şahin korurken, dün akşamki antrenmana çıkmasına karşın Jabi, 11'de görev almadı. Teknik direktör Yanal, Jabi'nin yerine Serkan'ı sağ beke çekerken Ayman'ı orta alanda görevlendirdi. 

Çağdaş sürprizi

Teknik direktör Ersun Yanal, Mustafa Keçeli'nin yerine Çağdaş'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Çağdaş, bu sezon ilk kez bordo-mavili takım formasıyla ilk 11'de sahaya çıktı. 

Yanal'ın ilk derbisi

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal ile ilk derbi sınavına çıktı. Daha önce çalıştırdığı takımlarda Galatasaray'a karşı galibiyeti bulunmayan Yanal, bordo-mavili takım ile sarı-kırmızılı takım karşısında galibiyet aradı.

Galatasaray'da 6 eksik

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Nonda, Ayhan, Bouzid, Okan ve Linderoth maç kadrosunda yer almadılar.

Ümit Karan yedek

Nonda'nın yokluğunda teknik direktör Feldkamp ilk 11'de Ümit Karan'a yine şans vermedi. Ümit Karan yedek soyunurken forvette geçen hafta Gençlerbirliği maçında forma şansı bulan Serkan Çalık, görev yaptı. 

Sahada 4 yabancı

İki takımda da 2'şer olmak üzere toplam 4 yabancı oyuncu ilk 11'de mücadele etti. Trabzonspor'da İbrahima Yattara ve Türk statüsünde oynayan Ayman Abdelaziz, Galatasaray'da ise Song ve Lincoln 11'de sahaya çıktılar.

Sayitoğlu ile Polat yan yana

Trabzonspor'da kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ve Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, karşılaşmayı birlikte izlediler. Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK tarafından 2 ay hak mahrumiyeti cezası alan ancak bu cezası biten Albayrak ise karşılaşmayı izlemedi. 

PAF derbisi Trabzon'un

İki takım arasında yapılan PAF Ligi maçını Trabzonspor, 1-0 kazandı. Karşılaşmanın tek golünü 25. dakikada Şaban kaydetti.