BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  POLİTİKA

Öcalana sayın dedi

DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır'da bölücübaşına 'Sayın' dedi

Abone ol

DTP Mardin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, 16 yıldan bu yana Kürt halkıyla oynandığını ve kendilerine sürekli olarak şiddeti tırmandırma suçlaması getirildiğini iddia etti.

AYNA ‘SAYIN ÖCALAN’ DEDİ

DTP milletvekili Ayna, ABD ve AB'nin, Türkiye'nin propgandasından müthiş biçimde etkilendiklerini ileri sürerek “Ne değişti? Dil serbest değil. Kültür ve kimliğimiz engelleniyor. Bu güvence altına alınmadı. Artık bizi kandıramazlar. Tüm sorunların çözümü demokratik özerklikten geçiyor. Yani devletin küçültülmesi, halkın büyütülmesinden geçiyor” dedi.

Akan kanın durması için kısa sürede yapılacak şeyler olduğunu kaydeden Emine Ayna, “İç ve dış operasyonların durması lazım. Türkiye’de hukuksuzluk yaşanıyor. İmralı Cezaevi hukuksuzluktur ve acilen kapatılmalıdır. Tüm tutuklu ve hükümlülere tanınan haklar vardır. Sayın Abdullah Öcalan'a da bu haklarına kavuşturulmaladır. Bunu slogan için değil, çözüm için söylüyorum. Bu halk iradesini bağıra, bağıra söylüyor. Devlet bu gerçeği kabul etmelidir. Kürtleri kabul edecekse bütün gerceğiyle kabul etmelidir” diye konuştu.