BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  GÜNCEL

Çantadan İnce Memed çıktı

Sarıyer'de cesedi denizde bulunan öğrencinin çantası babasına teslim edildi

Abone ol

Sarıyer'de iki gün önce cesedi denizde bulunan öğrencinin evine teslim edilen çantasından, ders kitaplarının yanı sıra Daniel Defoe'nin ''Robinson Crusoe'' ile Yaşar Kemal'in ''İnce Memed'' adlı romanları çıktı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Samandıra Jandarma Komutanlığı yetkilileri, geçtiğimiz pazartesi sabahı ''okula gidiyoruz'' diyerek ağabeyi Aykut Aka'yla birlikte evden ayrılan ve daha sonra Emirgan'da denizde cesedi bulunan 16 yaşındaki Ayhan Aka'nın çantasını ailesine teslim etti.

Jandarma yetkililerinin Aykan Aka'nın içine taş doldurulmuş olan okul çantasını teslim ettiği baba Hakim Aka, oğlunun çantasında ders kitaplarının yanı sıra Daniel Defoe'ye ait ''Robinson Crusoe'' ile Yaşar Kemal'e ait ''İnce Memed'' adlı kitaplar ile geçen yıl gittikleri mahallelerindeki Kuran kursundan hediye edilen Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı'ya ait ''İlk ve en büyük halife Hz. Ebu Bekir'', ''Yükseliş'', ''Hz. Ömer 1-2'', ''Kavuşma'' ve ''Gruba Yaklaşırken'' isimli kitapların bulunduğunu bildirdi.

''ACELELERİ VARDI''

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Hakim Aka, oğullarının kayboldukları pazartesi sabahı bir yere yetişecekmiş gibi tavırları olduğunu, hatta Emirgan'da cesedi bulunan Aykan'ın, kravatını takmayı, çoraplarını giymeyi dahi unuttuğunu söyledi.

Acele ile evden çıkan oğullarının yanlarında yalnız okula gidebilecekleri 5 YTL para olduğunu belirten baba Aka, ''Benim çocuklarım okulunda başarılı, herkesin parmakla gösterdiği öğrencilerdi. Sarıyer'in, Emirgan'ın nerede olduğunu bile bilmezler'' dedi. Oğlu Aykan'ın sırt çantasında ders kitaplarıyla birlikte bulunan taşların kimler tarafından konulduğunun araştırılmasını isteyen Hakim Aka, ''Benim oğlum öldürüldü. Bundan eminim. Tahminime göre denize düştüğünde baygındı.

Cesedinde hiçbir darp izine rastlamadık. Ayrıca iddia edildiği gibi çürümek üzere de değildi, çok tazeydi'' diye konuştu. Baba Hakim Aka, basın organlarında yayınlanan haberlerde yer alan, Cemal Kuru'ya ait ''Ölüm bizi çağırıyor'' CD'sinin varlığını doğruladı, ancak ''Benim yanımda hiç dinlemediler'' dedi.

Samandıra'da bir lisede okuyan Aykan Aka ve ağabeyi Aykut Aka, 19 Kasım Pazartesi günü evden ayrıldıktan sonra kaybolmuştu. İki gün önce cesedi Emirgan'da denizde bulunan ve üzerinde öğrenci kıyafetleri olan Aykan Aka'nın sırt çantasından yaklaşık 5 kilogram ağırlığında taş çıkmıştı.