BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.472,82
HABER /  GÜNCEL

Eksi 15 derecede operasyon

Mehmetçikler kara kış dinlemiyor. Eksi 15 derecede terörist avı sürüyor...

Abone ol

Yüksekova 21'inci sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı’ndan sabah saatlerinden itibaren ‘Efeler’ adıyla bilinen komandolar, helikopterlerle operasyon bölgelerine sevkedildi. Mehmetçik zor koşullara rağmen teröristlerin saklanma ihtimali bulunan mağaralarda ve boşaltılmış köylerde arama yapıyor. Operasyona Yüksekova’nın Kuzey Irak sınırındaki Cilo, Sat ile Şemdinli’nin Çarçella dağlarında ağırlık verildi.

Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinin dağlık kesimlerinde PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye sızması muhtemel olan bölgelerde operasyonlar sürüyor. Bu sabah saatlerinde Yüksekova 21'inci sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı’ndaki pistten, sınıra helikopterlerle ‘Efeler’ adıyla bilen seçkin komandolar sevkedildi. Kobra helikopterlerin eşliğinde sınır noktalarına taşınan komandolar, operasyonun yoğunlaştığı Yüksekova’nın Kuzey Irak sınırındaki Cilo, Sat ile Şemdinli’nin Çarçella dağlarında teröristlerin izini sürmeye başladı.

BOŞALTILAN KÖYLER DE ARANIYOR

Yüzlerce asker, karla kaplı bölgede dağları didik didik arıyor. PKK’lı teröristlerin saklanma alanlarından olan vadilerdeki mağaralar önce havan topu ile dövülüyor, ardından da operasyon gerçekleştiriliyor.
Stratejik noktalardaki boşaltılmış köylerin de önce çevresi sarılıyor, ardından her taraf didik didik aranıyor. 4 gündür yoğun şekilde devam eden operasyonlar sırasında, teröristlere ait büyük miktarda gıda maddesi bulundu.

GECE EKSİ 15 DERECE

Hava sıcaklığının gündüz 4, gece ise sıfırın altında 15 derece olduğu Kuzey Irak’ın Türkiye sınırında önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. PKK’lıların kış mevsimini Türkiye’de geçirmek üzere sızmaya çalışacağı geçiş noktaları ise 24 saat termal kameralarla gözetleniyor.