BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.464,61
HABER /  SPOR

Beşiktaş FIFAya karşı

Beşiktaş takım içindeki sıkıntılarla uğraşırken, bir de tazminat davasıyla uğraşıyor.

Abone ol

Beşiktaş bir yandan futbol takımı içindeki sıkıntılarla uğraşırken, diğer yandan da Del Bosque ile arasında olan tazminat davası ile ilgili girişimlerini sürdürüyor. Son olarak başkan Yıldırım Demirören ve her iki tarafın avukatları İsviçre'de FIFA nezlinde biraraya gelerek ortak bir noktada buluşmaya çalışmıştı. Bu görüşmenin ardından bir hafta geçmesine rağmen konu netliğe kavuşmadı. Türk futbol kamuoyunun da tam olarak anlayamadığı ve sonucunu kestiremediği davada gelşilmeler şu şekilde oldu.

İlk olarak Beşiktaş eski teknik direktörü Vincente Del Bosque Türkiye'den ayrılmasının ardından kendisi ve yardımcılarına ödenmesini talep ettiği tazminat ücreti için FIFA'ya başvuruda bulundu. FIFA bu başvuruyu Beşiktaş'a iletti ve bu paranın ödenmesini istedi. Ancak her iki taraf anlaşamayınca konu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşındı. Taraflar bu başvurudan önce yaptıkları ön anlaşmada CAS'ın vereceği karara uyacaklarını belirttiler. Ancak CAS Del Bosque aleyhinde karar verince Beşiktaş davayı İsviçre Federal Mehkemesine taşıdı. Bu mahkemede de sonuç İspanyol Teknik adam lehine çıkınca FIFA tazminat ücretini tahsil etmek için Beşiktaş ile görüşmelere başladı. FIFA Beişktaş'ın bu parayı ödemesi gerektiğini, eğer ödeme gerçekleşmesse Şampiyonlar Ligi'nden elde edilen gelirin bloke edileceğini beyan etti. FIFA kendi bünyesi içinde bulunan bir kurumun, alınan bir kararı yerine getirmemesi üzerine konuyu disiplin kuruluna taşıdı. FIFA disiplin kurulu da her iki tarafı geçtiğimiz hafta başı İsviçre'ye çağırarak konuyu son olarak masaya yatırdı. Beşiktaş bu görüşmede FIFA'nın yaptırımı olmadığını ve İspanyol teknik adama tazminat ödemek zorunda olmadıkları ifade ettiler. Durum beklendiği gibi oldu ve yine sonuç elde edilemedi. Beşiktaş şimdi de FIFA Tahkim Kuruluna giderek yine itiraz hazırlanıyor. Eğer bu itirazdan da sonuç elde edemesse yeniden Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gidecek.

Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri konu ile ilgili yeni bir gelişmenin olmadığını belirtirken, davanın seyrini takip eden ve futbolun içinde yer alan isimler Siyah Beyazlı kulübün bu girişimlerinin zaman kazanma olarak algılanması gerektiğini ifade ettiler. Eğer Beşiktaş bu davadan olumlu sonuç alırsa ortaya çıkan kararın Dünya futbolunda "Bosman Davası" kadar etki yapacağın da vurguladılar.