BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL

Derince’de en yüksek teklif 543 milyon dolar

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 543 milyon dolarla Safi Katı Akaryakıt verdi. <br/>Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir...

Abone ol

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 543 milyon dolarla Safi Katı Akaryakıt verdi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürü’ne ait Derince Limanı’nın 39 yıl süre ile işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme nihai pazarlık görüşmesi Derince Limanı’nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.
Özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Yılport Holding AŞ, Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ yetkililerinin katılımıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi. İhalede, elemesiz turların ardından geçilen açık artırmada ilk olarak Yılport Holding AŞ elendi. Açık artırma daha sonra Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ arasında devam etti. İhale, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ’nin en yüksek teklifi 543 milyon dolar olarak vermesiyle sona erdi.

"A, B, C PLANLARIMIZ VAR"
İhalenin ardından açıklama yapan Safi Katı Yakıt San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, “Öncelikle teşekkür ediyoruz güzel bir ihale oldu. Beklediğimiz bir ihale oldu. Hazırlıklıydık, hazırlığımızı da yaptık beklediğimiz gibi gerçekleşti. İnşallah Derince’ye, Marmara Bölgesi’ne yakışır bir şekilde, Türkiye’mize yakışır şekilde bir liman yapacağız ve bunu da en kısa süre içerisinde sizlere açıklayacağız. Zor projeydi ama beklediğimiz gibi gerçekleşti. Rakiplerimizi de biliyorduk. Doğru şekilde değerlendirdik. Hayırlı olsun. Finansman konusunda a, b ve c planlarımız var. Daha zamanımız var. Vakti gelince açıklayacağız. Çeşitli tazlarda, uzun vadeli bir iş. Yurt dışında görüştüğümüz firmalar var. Yabancıların yaptığı modelleri bularak, inşaatlara başlayıp bitireceğiz. Yaklaşık 300 milyon dolar inşaat yatırım tutarı var burada. 3-5 yıl arasında ilk fazı bitirmeyi planlıyoruz, ardından diğer fazları yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
(İHA)