BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  GÜNCEL

Bunların hepsi atıklardan yapıldı

Eskişehir’de bir ortaokulda öğrenim gören öğrenciler, atık malzemelerden yaptıkları kostümleri Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlenen def...

Abone ol

Eskişehir’de bir ortaokulda öğrenim gören öğrenciler, atık malzemelerden yaptıkları kostümleri Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlenen defilede sergiledi.
Geri dönüşümün önemini anlatmak amacıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi( ESOGÜ) Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de (ÇOGEM) desteklediği defile, Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu’nun çok amaçlı salonunda yapıldı. Gazete, çöp poşeti, şişe kapakları gibi atık malzemeler kullanılarak hazırlanan kostümler, okul öğrencileri tarafından sergilendi. Defile sırasında damacana kapaklarından yapılan elbise ve kuyruğu kağıt tabaklardan yapılmış gelinlik davetlilerin büyük beğenisini topladı.
Defile sonrası açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Süha Girmen, geri dönüşümün önemine dikkat çekerek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Öte yandan defile öncesi okul öğrencileri tarafından “Dünya Çevre Günü”ne ilişkin bir de tiyatro gösterisi sunuldu.
(İHA)