BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehzade düğünü sonrası yeni gelişme

Bursa’da geçen hafta 6 yaşındaki oğlu Mehmet Özcan’a Sultan 1. Murat Külliyesi’nde şehzade düğünü gibi sünnet cemiyeti tertipleyen Vali Yard...

Abone ol

Bursa’da geçen hafta 6 yaşındaki oğlu Mehmet Özcan’a Sultan 1. Murat Külliyesi’nde şehzade düğünü gibi sünnet cemiyeti tertipleyen Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın eşi Nükhet Özcan, yanlarında çalışan hizmetçileri Nesrin Yıldız ile karakolluk oldu.
Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ve genç eşi Nükhet Özcan, geçen hafta 6 yaşındaki oğulları Mehmet Özcan için alışık olunmayan bir sünnet düğünü yaptı. Çekirge’deki Murad-ı Hüdavendigar Han’ın türbesinin ve aynı ismi taşıyan caminin avlusunda yapılan sünnet düğünü tepkilere sebep olmuş ve Özcan bir gün sonra yaşı sebebiyle emekliye ayrılmıştı.
İddiaya göre yanlarında çalışan Nesrin Kılıç’ı (37) bir yıl önce işten çıkaran Nükhet Özcan, oğlunun sünnet olacağı zamanlarda işleri yoğunlaşınca kadını geçici olarak tekrar işe aldı. 20 gün süreyle bin lira ücret karşılığı sünnet öncesi vali yardımcısının evinde yeniden çalışmaya başlayan Kılıç, düğünün ardından tekrar işten çıkarıldı. Kılıç, bunun üzerine kalan ücretini almak istedi. Nükhet Özcan ile irtibata geçen ve kuaförde olduğunu öğrenen Kılıç, vali yardımcısının eşinin, "Bir taksiye bin, kuaföre gel" demesi üzerine yanına gitti.
Kuaföre gelen Nesrin Kılıç, Özcan’ın şoförünün kullandığı araca geçti. Burada Nükhet Özcan’dan daha önce avans olarak aldığı paralar düşülünce, taksi ücreti de dahil 416 lira para alan Kılıç, buna itiraz etti. Kılıç, aileyle bin 500 liraya anlaştığını, paranın eksik olduğunu söyledi. Bu sebeple başlayan tartışma sırasında Nesrin Kılıç’ın Nükhet Özcan’a tokat atıp göğsüne yumrukla vurduğu ileri sürüldü. Taraflar aynı araçla birlikte karakola giderek birbirlerinden şikayetçi oldu.

ÖZCAN: "KENDİSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM"
Vali Yardımcısının eşi Nükhet Özcan, emniyette verdiği ifadede şunları söyledi:
"Verdiğim parayı aldıktan hemen sonra, ’Ben seni beklemeye mecbur muyum? Ben aylık bin 500 liraya çalışıyorum. Benim ücretim daha fazla’ dedi. Ben kendisiyle anlaşmamızın böyle olmadığını söyleyince, ’Seni basına bildireceğim, rezil edeceğim’ diyerek yüzüme doğru yumruk vurdu. Gözlüğüm düştü ama kırılmadı. Araçtan inmesini istedim, inmedi. Bu sırada karakolun önünden geçiyorduk. Aracı durdurttum, ’Seni şikayet edeceğim’ dedim. Araçtan inerken bu kez göğsüme vurdu. Benim kanser tedavisi gördüğümü bildiği halde bana böyle davranması ve vurması ağrıma gitti. Kendisinden şikayetçiyim."
Taraflar uzlaşamazken, Nesrin Kılıç’ın ise darp iddiasına kısmen itiraz edip, "Yüzüne değil, çantasına vurdum. Paramı eksik verdi. Ben de şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

"BEN DE MAĞDURUM, PARAMI ALAMADIM"
Nesrin Kılıç, kendisine iftira atıldığını öne sürerek, "Ben onunla hizmetimi yapmam karşılığında bin 500 liraya anlaşmıştım. Bana 416 lira verdi. 434 lira kalmıştı. Ben işi bıraktım. ’Ayın 1’inde paranı gel al’ dedi. Bin 500 liraya anlaştığımızı hatırlattım. Arabanın içinde konuşuyorduk. Elimle güneş gözlüğüne vurdum. O da korktu. Ona vurmam kesinlikle söz konusu değildir. Daha sonra beni karakola şikayet edip rapor almış. İddialar kesinlikle asılsızdır. Ben de mağdurum ve paramı alamadım" iddialarında bulundu.
Nükhet Özcan ise yaptığı açıklamada, "Mağdur olan benim ama öyle bir algı oluşturuldu ki, yarın çıkacak başlıkların bir bölümünün, ’Vali yardımcısının eşi karakolluk oldu’ diye çıkacağından da eminim. Maalesef hakkımızda sünnet yüzünden böyle bir algı oluşturuldu. Ben bu kadını umreye bile gönderdim. Kızının doğum masraflarını ben ödedim. Böyle bir parayı ödememem, insanların hakkını yemem söz konusu olabilir mi? Hastalığımı bile bile bana saldırmasını affetmeyeceğim. Eşinden ayrıldığı dönemde bile arkasında biz durduk. Borcumuzun 4 bin lira olduğunu, ödemezsek evimizi taşlatacağını söylüyor. Şimdi basında çıkan haberleri referans alarak bir şeylerin peşine düştü ama biz de bunun böyle olmadığını bir türlü anlatamıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)