BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  SPOR

Derbi biletleri karaborsada

Derbinin biletleri herkesi zengin etti. Biletler inanılmaz rakama alıcı buldu.

Abone ol

Türkiye nefeslerini tutup Fenerbahçe - Galatasaray randevusunu heyecanla beklerken, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbi kapalı gişe oynanacak.
Haftalar öncesinden satışa çıkarılan ve büyük ilgi gören karşılaşmanın biletleri tamamen tükendi.
Taraftar kart sahipleri ve kongre üyeleri biletleri kapışırken, diğer Fenerbahçeliler çözümü karaborsada bulmaya çalışıyor. Bilet fiyatları inanılmaz rakamlara ulaştı, özellikle maç günü bu fiyatların astronomik düzeye çıkacağı bildirildi.

Fiyatlar el yakıyor

Bu arada kulüpten bilet edinip, teberrulu satan dernekler de ciddi bir rant sağlıyorlar. İki-üç misli fiyata satılan biletler Fenerbahçe derneklerine inanılmaz bir kaynak oluştururken, kombine kartı olanlar bile kartlarını kiraya çıkarmış durumdalar. Koltuğuna göre kombine kartların fiyatları el yakıyor.
Öte yandan her maçı kendi özel yerlerinde izleyen taraftar grupları bilet bulamadıkları için Galatasaray derbisine dönük organizasyonlar yapamadılar.
Tribünlerdeki her zamanki yerlerinde oturma şansları kalmayan ateşli seyircilerin bu durumdan bir hayli rahatsızlık duydukları ve yönetimden yardım istedikleri kaydedildi.

Seyirci profili değişecek

Fenerbahçe Kulübü'ne yakın derneklerin rica minnet edindikleri biletleri, derneklerine bağış karşılığı satmaları, hem tribünlerdeki seyirci profilini değiştirecek, hem de kulübün sırtından ciddi miktarda gelir elde edilmesini sağlayacak. Dernekler bu gayri resmi satışlarını, devlete de bildirmeyerek, haksız kazançlarını iki misline çıkarıyorlar.