BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Depremzedelerin raporlara itirazı var

Evinde ciddi hasar meydana gelen İbrahim Özcan, İçişleri Bakanı’na tepki göstererek, depremzedelere gerekli yardımın yapılmadığın söyledi

Abone ol

Bala ilçesinde yaşanan depremde evinde ciddi hasar meydana gelen İbrahim Özcan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a “Benim evime oturulabilir raporu verdiler. Gelsin bir saat kalsın evimde, ben ölene kadar kalacağım” diye seslendi.

Ankara’nın Bala ilçesinde meydana gelen 5.7’lik depremin ardından yöre halkı yetkililerin ilgisizliğinden yakınıyor. Artçı şokları devam eden Bala depreminden en çok etkilenen yerlerden biri olan Afşar kasabası sakinleri hükümet yetkililerinin kasabalarına gereken ilgiyi göstermediğini dile getirdi.


Bakana sitem

Afşar kasabası sakinlerinden, İbrahim Özcan ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kasabaya uğramamasına tepki gösterdi. Özcan, Bakan Atalay’ın, deprem olduğunda Bala Belediyesi’ne gelerek ‘çayını içip’ gittiğini dile getirdi. Hasar tespiti için Afşar’a gelen uzmanların ciddi hasar meydana gelen evine ‘oturulabilir’ raporu vermesine tepki gösteren Özcan, “AKP’nin yaptığı rezillik. Ben AKP’ye oy verdim. Onun için çalıştım. Umutlarla oy vermişiz boşa. Şu anda 50 aile çadırda kalıyor. 3 aylık bebek çadırda kalıyor. 200’e yakın ev hiç oturulamayacak durumda. Buradaki 750 evin neredeyse tamamı hasarlı. Çadır ve katalitik soba dışında bir yardım yapılmadı. Artçı şoklar devam ediyor” diyerek tepkisini dile getirdi.


Bakan Atalay’a da sitemde bulunan Özcan, Atalay’a şöyle söslendi: “İçişleri Bakanı Beşir Atalay geldi ancak belediyeye uğradı ve çayını içtikten sonra çekti gitti. Buraya uğramadı bile. Sayın Bakan gelsin benim hasarlı evimde bir saat kalsın, ben ölene kadar o evde kalacağım. Afşar’a ilgi göstermediler.”


200 ev hasarlı


Kasaba sakinleri, hasarlı evlerin çokluğuna dikkat çektiler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinin kasabada sadece 5 evde hasar tespiti yaptıklarını belirten kasaba sakinleri, 200’e yakın evin oturulamayacak durumda olduğunu söylediler. Bazı vatandaşlar, yardım alamamaktan şikayetçi olurken, çadır alan aileler de ısınma problemi yaşadıklarını ifade ettiler.


Depremin ardından artçı şokların sıklığına dikkat çeken kasaba sakinleri, hasarlı evlerde kalmaya korktuklarını belirtirken, çadırların da yetersizliğine vurgu yaptılar. Kızılay’ın bölgeye sahra çadırı olarak adlandırılan çadırlardan kurduğunu ifade eden kasaba sakinleri, hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü kasabada, ısınma problemi yaşadıklarını anlattılar. Vatandaşlar, Kızılay’ın, verdiği katalitik sobasının yetersiz kaldığını ifade ettiler.


Öte yandan, hükümetin ilgisizliğinden yakınan yöre halkı, oluşturacakları bir heyetle Meclis’e gelerek sorunlarını anlatmaya hazırlanıyor.
Ayrıca Bala’da depremin artçı şokları dün de devam etti.