BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,82
HABER /  GÜNCEL

Depremzedelere kira yardımı

TOKİ tarafından başlanılan 'Deprem Evleri'nden konut yardımı alamayan vatandaşlara devlet sahip çıktı.

Abone ol

Elazığ'da 8 Mart tarihinde meydana gelen depremden sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına başlanılan 'Deprem Evleri'nden konut yardımı alamayan vatandaşlara devlet sahip çıktı.

Bulunduğu köylerde arazi problemi nedeniyle toplu konut yapılamamasından dolayı ev verilemeyen depremzedelere, kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde açıkta kalmamaları için kira yardımı yapılacağı belirtildi.

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürü İhsan Gürgöz, yaptığı açıklamada, depremin meydana geldiği bölge kapsamındaki bazı köylerde, vatandaşlar konutlarını kendi arazilerinde yapılmasını talep ettiklerini ancak bu taleplerin karşılanması çalışmalarında sıkıntı yaşadıklarını aktardı. Gürgöz, bazı köylerde zemin etüdü yapılmasına rağmen zeminin konut yapımına el verişli olmadığını aktaran İhsan Gürgöz, "Toplu konut yapımı için tespit edilen alana komşu köyler, kendi arazileri olduğunu iddia ederek dava açtılar. Bu nedenle konut yapamadık. Bu köylerimizde kalan vatandaşlarımız kış aylarında açıkta kalmayacaklar. Bu vatandaşlarımıza kira yardımı yapacağız. Ancak bu yardımı da yapacağımız incelemelerin ardından ekonomik durumu yerinde olmayan ve diğer kriterlerimize uyan vatandaşlara vereceğiz." dedi