BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kurban satarken kurban olmayın

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla emniyet güçleri kurbanlık sataşı yapanları sahte paralar ve dolandırıcılık konusunda uyardı.

Abone ol

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelinde özellikle Kurban Bayramı öncesi daha sık görülen sahte para ya da yabancı ülkelerin değersiz paralarının avro gibi tanıtılarak kurbanlık alımı ile hayvan hırsızlığı konusunda yetiştiricileri uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, her yıl Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satışı yapılan yerlerdeki üreticilerden, büyük veya küçük ölçekli hayvan yetiştiricilerinden sahte para ya da avroya benzer paralarla dolandırıldıklarına yönelik çok sayıda şikayet alındığını bildirdi.

Hayvan yetiştiricilerinin döviz karşılığı hayvan satışı yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğini, şüpheli gördükleri kişileri hemen 155 Polis İmdat hattına bildirebileceklerini belirten yetkililer, sahte parayla alışveriş konusunda da uyanık davranmanın olası dolandırıcılık olaylarının önüne geçeceğini kaydetti.

Çek ve senetlere dikkat

Yetkililer, senet, çek ya da buna benzer değerli kağıtlarla vadeli satışlarda da vatandaşın dikkatli olmasını istediler.

Bunun yanından küçük ve büyükbaş hayvan hırsızlıklarının da Kurban Bayramı öncesi yoğunlaştığını ifade eden yetkililer, şöyle konuştu:

''Bunlara karşı etkin mücadelemiz sürüyor. Yetiştiriciler, ağıllarda daha çok hayvanların kaçmaması için önlem alıyor. Maalesef üreticiler hırsızlık olaylarına karşı özel önlem almıyorlar. Hayvan hırsızları ağılların yanına kadar getirdikleri kamyon ya da pikaplara hiçbir önlem olmadığı için hayvanları kolayca bindirip hırsızlığı gerçekleştirebiliyor. Ağılların önünde ya da yakınlarındaki çoban köpekleri de zehirli etlerle maalesef telef ediliyor. Özellikle geceleri başıboş bırakılan ağıllarda bu tür hırsızlık olaylarıyla çok sık karşılaşıyoruz. Çalınan hayvanlar da genellikle kent dışına çıkarılıp satılıyor.''

Yetkililer, polislerin kurban satışı yapılan yerlerde dolandırıcılık olaylarına karşı hazırlanan el broşürlerini dağıtıp yetiştiricileri uyaracaklarını, suç ve suçluyla etkin mücadele edeceklerini bildirdi.

Kurban Bayramı öncesi hırsızlık olaylarının en aza indirilmesi için Asayiş Şubesi ve Önleyici Şube Müdürlüğü ekiplerinin ek önlemler aldığı bildirildi.