BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Portakal bahçesinden benzin fışkırdı

Mersin'de bulunan bir portakal bahçesinde toprak altına gömülü bir tankta sahte akaryakıt yakalandı.

Abone ol

Mersin'de, portakal bahçesi içinde toprak altına gömülen bir tankta sahte akaryakıt ele geçirildi.

Yer altına gömülen tank içinde üretildiği belirlenen akaryakıtın, yine kaçak olarak elde edilen elektrik kullanılarak çalıştırılan motorla yüzeye pompalandığı tespit edildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Toroslar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Kızılseki Caddesi'nde bulunan portakal bahçesine operasyon düzenledi. Operasyonda, toprak altına yerleştirilen bir tanktan yüzeye motorin pompalandığını belirleyen polis, ilk etapta olay yerinde bulunan bir kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu belirlenen bir kişi daha yakalanarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede ise, oldukça dikkat çekici bir kaçakçılık sistemi ortaya çıkarıldı. Kaçakçıların, sahte motorini yer altına gömdükleri yaklaşık 20 tonluk tank içinde ürettikleri belirlendi. Yağ, tiner ve çeşitli katkı maddeleri kullanılarak elde edilen motorinin, kaçak elektrikle çalıştırılan motor yardımı ile yüzeye pompalandığı tespit edilirken, yer altındaki akaryakıtta patlama olmaması için de havalandırma delikleri açıldığı görüldü.

Yapılan incelemenin ardından, yaklaşık 6 ton olduğu tahmin edilen akaryakıt, küçük tanklara pompalanarak tahlil için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. TEDAŞ görevlileri de kaçak elektrik kullanıldığı için tespit yaptı.
Soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.