BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Geçmişten Günümüze Merzifon

“Geçmişten Günümüze Merzifon” adlı sempozyumda yayımlanan makaleleri bir arada toplayarak kitap haline getirildi.

Abone ol

Merzifon Belediyesi, geçen yıl 50 akademisyenin katılımıyla gerçekleşen “Geçmişten Günümüze Merzifon” adlı sempozyumda yayımlanan makaleleri bir arada toplayarak kitap haline getirdi.


Merzifon'u konu edinen makalelerin bulunduğu kitabın ilerleyen süreçteki araştırmalar için resmi bir kaynak olacağını belirten Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Yurdun dört bir yanındaki üniversitelerde görev yapan bilim adamlarımızın Merzifon'u konu edinen araştırmalarının yayınlanması kitaba ayrı bir ehemmiyet katmıştır. Ülkemizin çok değerli akademisyenleri tarafından hazırlanmış makalelerin bir araya getirilmesi ile oluşturulan 'Geçmişten Günümüze Merzifon' kitabı Merzifon'un asırlık geçmişine bir ışık tutması ve Merzifon'un geleceğe ümitle bakmasının önemli bir belgesidir. Kitabın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Editörlüğünü Doç.Dr. Hasan Babacan'ın yaptığı, baskısı ise Merzifon Belediyesi'nin imkanlarıyla gerçekleştirilen kitapta; “Antik Çağda Merzifon”, “Osmanlı Döneminde Merzifon'da Siyasi Olaylar”, Merzifon'un Kültür-Sanat Hareketliliği” ve “Merzifon'un Sosyal ve Kültürel Yapısı” adlı makaleler yar alıyor.