BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  DÜNYA

Zebra kadını hastanelik etti

Evcilleştirdiği zebra sahibesine saldırdı, bir başparmağını kırdı. Bununla da yetinmeyip memesini ısırdı ve hastanelik etti.

Abone ol

Zimbabve'de bir kadın zebranın bir başparmağını ve bir göğsünün bir parçasını ısırıp koparmasının ardından kaldırıldığı hastanede iyileşiyor.

Zimbabve'deki evinin yakınında kendine ait zebrasının saldırısına uğrayan 40 yaşındaki Anne Mhidza'nın zebra tarafından defalarca ısırıldıktan sonra hayatta kalabildiği için çok şanslı olduğu belirtiliyor.

Mhidza, 'evcilleştirdiği' zebranın saldırı anını şöyle anlattı: "40 metre kadar kaçmaya çalıştım, ama beni yakaladı. Üzerime atladı ve göğsümün bir parçasını ısırarak kopardı. Yardım için bağırırken bir yandan da elimle ağzını açmaya çalışıyordum, o sırada parmağımı kopardı."

Geçen pazar günü meydana gelen saldırının ardından derhal hastaneye kaldırılan Mhidza, ailesinin zebrayı yetim kalmış bir tay iken aldığını ve on yıldır 'evcil hayvan' olarak baktıklarını anlattı. Hep sakin olan zebranın, sahibinin bir ineğe saldırması sırasında müdahale etmesine öfkelendiği sanılıyor.

Mhidza, "Geçen hafta otladıkları sırada zebra ineklerden birini ısırdı. İnek çon kan kaybetti, sonra da öldü. Pazar günü başka bir ineğe saldırdı. İçgüdüsel olarak ona bir tuğla fırlattım" diye konuştu. Bunun üzerine zebra, ineği bırakıp Mhidza'ya saldırdı. Yetkililer daha sonra olay yerine gelerek zebrayı uyuttu. Vahşi doğa uzmanları, vahşi bir hayvanın evcilleştirilmeye çalışılmasının tehlikeli ve yasa dışı olduğunu kaydetti.