BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Depremin büyüklüğü anlaşılamadı!

İki kurum arasında anlaşmazlığa yol açan deprem başta Ankara olmak üzere Kırıkkale, Çankırı ve Eskişehir`de de hissedildi.

Abone ol

Merkez üssü Bala`nın Afşar beldesi olan depremin büyüklüğü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi`ne göre 4,9, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü`ne göre ise 5,0.

İki kurum arasında anlaşmazlığa yol açan deprem başta Ankara olmak üzere Kırıkkale, Çankırı ve Eskişehir`de de hissedildi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Kandilli Rasathanesi`nin depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladığını hatırlatarak, "Ancak depremin büyüklüğü, bakanlığımızın tespitine göre 4,9 değil 5,0`dır." dedi. Bala kaymakamı ve belediye başkanları ile görüştüklerini belirten Yamaç, "Şu ana kadar bir sıkıntı yok. Ağır hasarlı binalarda ek bir hasar meydana gelmiş olabilir. Bu binaları da zaten boşalttığımız için bir sorun yok." diye konuştu. Afet İşleri`nde görev yapan jeoloji yüksek mühendisi Tuğba Kadiroğlu ise depremin saat 12.15`te 5,0 büyüklüğünde gerçekleştiğini ve bunu, Kandilli Rasathanesi`nden 10 dakika önce tespit ettiklerini açıkladı.

Kandilli`nin Türkiye üzerinde 70 ölçüm istasyonu olmasına rağmen Afet İşleri`nin 130 ölçüm istasyonu bulunduğuna dikkat çeken Kadiroğlu, deprem ölçümlerinde Kandilli`den daha hızlı ve sağlıklı bilgilere sahip olduklarının altını çizdi. Öte yandan dün Manisa`nın Kırkağaç ilçesinde de yarım saat içinde 2.9, 4,2 ve 3,2 büyüklüklerinde 3 deprem meydana geldi.