BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  GÜNCEL

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan uyarı!

BALIKESİR 'de deki art arda yaşanan depremler sonrası uzmanlar tahminlerde bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Büyük depremleri önceden söyleyemeyiz ama Girit çevresindeki depremler beni hep kaygılandırır." dedi.

Abone ol

BALIKESİR 'deki art arda depremler sonrası açıklamalarda bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Deprem merkez üsleri çok saçılmış. Doğrusu büyük bir deprem beklentim yok." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Depremlerin olduğu İkizcetepeler barajı civarında aktif fay zonları görünmüyor. Deprem merkez üsleri çok saçılmış. Doğrusu büyük bir deprem beklentim yok!

Bazen barajlar da yapay depremler oluşturur

Teorik olarak magma kökenli bir aktivite ise (öyle görünüyor) küçük depremlerle devam eder, fakat büyük deprem gelmez. Teorik bilgi: Bazen barajlar da yapay depremler oluşturur (aktivitenin hemen yanında ikizcetepeler barajı). Ama baraj büyük değil emin olmak zor"

Korkutan Girit açıklaması

Girit'te 5.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası açıklama yapan Ersoy, "Büyük depremleri önceden söyleyemeyiz ama Girit çevresindeki depremler beni hep kaygılandırır." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Depremin merkez üssü! Ateş başında deprem nöbeti
Foto Galeri Depremin merkez üssü! Ateş başında deprem nöbeti Galeriye Gözat