BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,66
ALTIN 2.390,91
HABER /  SPOR

Denizliden çarpıcı zafer yorumu

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe galibiyetinden sonra yaptığı açıklamada şu çarpıcı yorumu yaptı..

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe galibiyetinden sonra yaptığı açıklamada zirveye bir adım daha yaklaştıklarını ve bu sonucun bir çok yönden önem arz ettiğini söyledi.

Denizli sözlerini şölye sürdürdü: "Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son maçların hepsi kaliteli geçiyor ama bu maçlarda Fenerbahçe'nin bariz bir üstünlüğü vardı, taki geçen yıl oynana kupa finaline kadar. Bugün bizim için daha önem arzeden bir maçtı. Rakibinden daha fazla koşan ve disiplinli oynayan taraf olmak zorundaydık. Fenerbahçe hak ederek lig liderliğine oturmuş bir takım ancak zaafları da olan bir takım. Fenerbahçe geriye düştüğü tüm maçlarda rakibine çok pozisyon veren bir takım. Fenerbahçe'yi bir gol atarak oyundan düşürmek kolay. Fenerbahçe çok gol atan bir takım, biz de de gol pozisyonu var gol yoktu, bunu kırmak önemliydi. Lige iyi başlayamadık, bunda çeşitli faktörler vardı ama Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışından kopmaması lazımdı. Bunun için de en önemli fırsat bu maçtı. Beşiktaş sadece skorla Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etmedi, kendi içinde kazandığı çok önemli unsurlar da var.

Rüştü ile maçtan önce hiç konuşmadım, tamamen ona bıraktım. Korcan'la da oynama şansımız son derece yüksekti. Rüştü kafasında muhasebeyi yaptı ve arkadaşlarının yanında olmaya karar verdi. Takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı ve son derece başarılı bir futbol ortaya koydu.

3-0 maçı bitiren bir skordu, daha fazla oyuncularımız zorlamadı ve 4-0'a gitmediler. Diğer maçlar kadar gol pozisyonuna girdik, gol atamadığımız maçlardan bir örneği de bu akşam yaşayabilirdik. Çok akıllı goller attık. Bu akşamı mutlaka galibiyetle geçeceğimizi düşünüyorduk. Takımımızın da hafta içinde yaptığı çalışmalar ve görüntümüzde bunu destekler nitelikteydi. Önümüzde giden rakiplerimize yetişme açısından büyük bir güven kazandık. Son 7 maçta 21 puan aldık. 12. ve 15. haftalar arası bizim için çok önemli, 3 gün sonra Manchester ile oynuyoruz, daha sonra da zorlu maçlarımız var."