BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Denizli'deki operasyonda 5 tutuklama

Denizli'deki suç örgütüne yönelik operasyonda 5 kişi tutuklandı.

Abone ol
Denizli'de iki yıl hazırlık aşaması ve takibi yapılan bir operasyonda silah zoruyla tehditle senet imzalatarak tahsil eden bir örgüt mensubu olduğu iddia edilen 14 kişiden 5 tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon sonunda 23 olay aydınlatıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütüne yönelik iki yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu elde edilen deliller sonucu operasyon düzenlendi.
 
18 ayrı adreste Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün desteği ile yapılan aramalarda 8 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatlı tabanca, 6 kuru sıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 polis kelepçesi, 8 senet, 112 adet 9 mm tabanca mermisi, 145 av tüfeği kartuşu, 125 kurusıkı gaz tabancası mermisi, 9 bıçak ele geçirildi.
 
Operasyonda 14 örgüt mensubu şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma süresi boyunca örgüt mensupların Denizli'de örgüt kurmak suretiyle, silah zoruyla ve tehditle senet imzalatmak ve tahsil etmek, haraç almak, ateşli silahla adam yaralamak, işyerine tehdit ve zorla el koymak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ölümle tehdit, görevli memura mukavemet, kasten yaralama, senet ve para tahsilâtı yapmak gibi toplam 23 olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi.
 
Gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü polis sorgusu sonrası, 5'i Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. 5 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak İzmir'deki Buca Cezaevi'ne konuldu.