BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.401,09
HABER /  GÜNCEL

Denizli'de sahte altın operasyonu

Denizli'de vatandaşlar sahte altınlarla dolandırıldığı ortaya çıktı!

Abone ol
Denizli’nin Honaz İlçesi’nde, sahte altın dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınan 10 zanlıdan 6’sı tutuklandı. Diğer 4 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Honaz’da son zamanlarda altın dolandırıcılığı olaylarının artması jandarmayı harekete geçti. İstihbarat çalışmaları sonucu A.T.Ö.’nün (33) liderliğini yaptığı 10 kişilik çetenin, şehir dışından gelen kişilere sahte altın satarak dolandırdıkları tespit edildi. Bunun üzerine geçen salı günü düzenlenen eş zamanlı operasyonla çete lideri A.T.Ö. ile H.Ç. (31), G.B. (35), E.Y. (32), M.G. (25), S.K. (27), H.A. (35), A.B. (29), H.Y. (36) ve H.A. (36) gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 112 sahte reşat altını, bir bilye atar tabanca, dolandırıcılıkta kullanıldığı anlaşılan bir asker hatıra defteri, 20 cep telefonu ve köylü kıyafetleri ele geçirildi. Zanlıların köylü kıyafeti giyip, gömü bulduklarını söyleyerek şehir dışından gelen kişiler ile kuyumculara sahte altın satarak dolandırdıkları anlaşıldı.

Çete üyelerinin bu şekilde 11 kişinin toplam 400 bin TL’sini dolandırdıkları belirlendi.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sanlılardan A.T.Ö., G.B., H.Ç., H.Y., S.K. ve H.A. tutuklandı. Diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.