BIST 10.322
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.451,13
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a uçakla uyuşturucu taşınmış

Atatürk Havalimanı'nda Özbekistan'dan gelen yolcuların bavullarından uyuşturucu çıktı!

Abone ol
Özbekistan'dan gelen biri erkek 6 kişi üzerinden Maraş otunun bir benzeri olan 300 kilo 'Naspay' adlı uyuşturucu ot ele geçirildi.
Rus toprakları ile Türki Cumhuriyetlerin çoğunda kullanıldığı belirtilen söz konusu uyuşturucuya el konulurken, şahıslar hakkında ülkelerini geri gönderilmek üzere işlem yapıldı. Dış hatlarda görevli araştırma polisleri dün akşam Özbekistan Havayolları ile İstanbul'a gelen biri erkek 6 Özbek'i şüpheli hareketleri üzerine takibe aldı. Pasaport işlemini yaptırıp, eşyalarıyla birlikte gümrük noktasından da geçen şahıslar terminalden çıkmak üzere iken durduruldu.

Valizlerde ne olduğunun sorulması üzerine eşyalar x-ray cihazından geçirildi ardından açıldı. Polisler valizlerde 'Maraş otu' benzeri olan 'Naspay' adlı uyuşturucu bir ot türü ile karşılaştı. Türkiye'ye sokulması yasak ve piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan ota el konulurken, Özbek kaçakçılar ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Şahısların, işlemlerin ardından ülkelerine geri gönderileceği öğrenildi.

UYUŞTURUCU OTUN KULLANIMI YAYGIN

Naspay: 'Maraş otu' gibi dudak altına konarak emilen, hafif uyuşukluk ve sarhoşluk veriyor. Rusya coğrafyası ve çevresindeki ülkelerde yaygın olarak kullanılıyor. Pazarlar ve marketlerde paketler halinde, sigara gibi satılıyor. Kullananlar sürekli yere tükürüyor.
Maraş otu: Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle Kahramanmaraş'ta yaygın olarak kullanılıyor. Halk arasında 'deli tütün' olarak bilinen 'Nicotiana Rustica Linn' adlı bitkinin yapraklarından elde ediliyor.