BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Denizli şehidine ağladı

Bingöl'de şehit düşen piyade er Ömer Yankayış (21) için Denizli'de tören düzenlendi.

Abone ol

Bingöl'de teröristlerin askeri birliğe düzenlediği saldırıda şehit olan piyade er Ömer Yankayış (21) için Denizli'de tören düzenlendi.

Şehit er Yankayış için Delikliçınar Meydanı'ndaki Yeni Camii'de tören düzenledi. Yankayış'ın cenazesi camiye getirildiğinde tabutu gören anne Huri Yankayış, fenalık geçirdi. Gözyaşını tutamayan anne Yankayış, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Şehit erin kardeşleri Hüseyin, Mehmet ve Ramazan Yankayış ise cenaze töreni boyunca tabutun başından ayrılmadı. Sürekli ağlayan Yankayış kardeşler, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Törene katılan vatandaşlar da terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Balkonlara çıkan Denizlililerin de ağladıkları görüldü. Denizli Müftüsü Mahmut Gündüz'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra, bir süre omuzlarda ve ardından top arabasında taşınan Yankayış'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere doğum yeri olan Tavas'ın Yukarı Boğaz köyüne götürüldü.

Cenaze törenine şehidin ailesi, Denizli Valisi Gazi Şimşek,
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, subaylar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunda seyreden askeri birliğe, teröristler tarafından açılan ilk ateş ve çıkan çatışmada 1 asker şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı.