BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  GÜNCEL

Deniz Harp Okulu öğrencilerinden zor veda

Aralarında kızların da olduğu Deniz Harp Okulu öğrencileri, ailelerine veda ederek açık deniz eğitimi için mavi sulara açıldı...

Abone ol

Deniz Harp Okulu öğrencileri, Tuzla'dan açık deniz eğitimine uğurlandı.

Deniz Harp Okulu'ndaki uğurlama töreninde konuşan Okul Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, okulun yeni ikinci sınıf örencilerinin bir yıllık oldukça ağır ve yüklü olan akademik programı başarı ile tamamladıklarını söyledi. Tuğamiral Ertürk öğrencilerine "Çanakkale ve Karadeniz limanlarını ziyaret edecek, görgü ve bilginizi arttırarak, deniz kuvvetlerimizi temsil edeceksiniz'' diye seslendi.



Gemi hayatının okuldaki yaşamla kıyasla biraz daha zor olduğunu söyleyen Ertürk, ancak eğitime çıkan öğrencilerin gemideki bu hayatın zevkli olduğunu göreceğini, hissedeceğini ve anlayacağını aktardı.

Tuğamiral Ertürk, öğrencilere bu anları yaşarken, bugün Deniz Harp Okulu öğrencisi olarak seyredecekleri limanlara bir gün sorumlu birer subay veya gemi komutanı olarak tekrar döneceklerini unutmamaları gerektiğini belirtti.

Törende daha sonra eğitime katılacak ikinci sınıf öğrencileri ''Cezayirli Gazi Hasan Paşa'' ve ''Sokollu Mehmet Paşa'' adlı okul gemileriyle denize açıldı.

Öğrencileri, törene katılan aileleri de uğurladı.

Açık deniz eğitimine, Deniz Harp Okulu'ndan 11'i yabancı uyruklu 211 öğrenci ile 6'sı Hava Harp Okulu'ndan 6'sı da Kara Harp Okulu'ndan olmak üzere toplam 223 öğrenci katılıyor. 18 Eylül 2009 tarihine kadar sürecek eğitimde, Çanakkale, Sinop, Trabzon, Rize ve Karadeniz Ereğli limanları ziyaret edilecek.

DENİZCİLERE VEDA...

[PAGE] [PAGE] [PAGE]