BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.418,56
HABER /  GÜNCEL

Kıbrıs görüşmelerinde son dakika

Kıbrıs görüşmelerinde son dakika gelişmesini Rum Radyosu duyurdu. Buna göre Hristofyas, yarınki 2. tur görüşmelere katılmayacak.

Abone ol

Kıbrıs görüşmelerinde bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Rum Radyosu Dimitris Hristofyas'ın, yarınki 2. Tur görüşmelere katılmayacağını duyurdu...

Rum yönetimi, müzakerelerine, önceden ismi verilmeyen Rumların Yeşilırmak kapısından bugün ayin için KKTC'ye geçmemesini gerekçe göstererek katılmayacağını açıkladı. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca ise iddiayı reddetti; Türk tarafının gereken tüm önlemleri aldığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca "Biz olağanüstü tedbirleri aldık. Bir listeyle Rumların geçişini sağladık. Liste dışı olanların geçişi mümkün olmadı. Kimlik kartı kontrolü yaqtırmak istemeyenler oldu. Bunun sağlanması da mümkün olmadı. Bu yüzden Rumların tutumunu anlamak mümkün değil. Suni bir gerekçe bu. Erteleme kabul edilemez" dedi.


Aşağı Pirgo Muhtarı Kostas Mihailidis ise Yeşilırmak geçidini kullanacak minibüs konvoyundan 2 minibüste, içerisinde ismi önceden kaydedilmemiş kişiler bulunması nedeniyle KKTC'ye geçişlerine izin verilmemesinden, Rum Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu'yu sorumlu tuttu.