BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal'ın çocukları birbirine düştü! 'O varsa ben yokum' deyip anma törenine bile gelmedi

CHP'nin eski Genel Başkanı merhum Deniz Baykal'ın çocukları birbirine düştü. İki kardeş arasındaki küslük anma törenlerine de yansıdı. Aslı Baykal, kardeşi katılıyor diye anma törenlerine katılmadı. Peki ama Ataç Baykal ve Aslı Baykal neyi paylaşamıyor?

Abone ol

CHP’nin eski Genel Başkanlarından Deniz Baykal, birinci ölüm yıldönümünde 11 Şubat 2024 tarihinde mezarı başında anıldı. Baykal’ın Mustafa Özyürek, Eşref Erdem, Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş gibi eski kurmayları ve sevenleri bir de Baykal’ı anmak için kapalı salon toplantısı düzenlemek istedi.

Aslı Baykal'a telefon edildi...

Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılması planlanan anma töreni için önce Baykal’ın kızı Aslı Baykal arandı, “Babanız Deniz Baykal’ı anma toplantısında sizleri de aramızda görmek istiyoruz” denildi.

Ataç var diye analara gelmedi

Ancak Aslı Baykal, “Ataç Baykal varsa ben o törene katılmam” şeklinde bir yanıt verdi. Aslı Baykal ayrıca CHP tarafından Devlet Mezarlığı’nda organize edilen anma törenine de kardeşi Ataç Baykal katıldığı için gelmedi.

Aslı Baykal: Ataç varsa ben yokum!

Aslı Baykal, Baykal’ın eski kurmayları tarafından Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılması planlanan törene katılması için ikna edilmeye çalışıldı, bizzat evine gidilerek görüşüldü ancak bütün ısrarlara rağmen, “Ataç varsa ben yokum” dedi.

Baykal kardeşler neden kavgalı

İki kardeş arasında Halktv’nin satışı ve Baykal’ın hastalığı süresinde Aslı Baykal’ın kimseyi yanına yaklaştırmaması gibi konularda görüş ayrılığı yaşandığı biliniyor.

CHP Genel Merkezi sıcak bakmayınca...

Bir başka dikkat çeken nokta ise, CHP Genel Merkezi’nin de Baykal’ı anma amacıyla yapılması planlanan kapalı salon toplantısına sıcak bakmaması oldu. Aslı Baykal’ın tutumu ve CHP Genel Merkezi’nin de tutumu eklenince Baykal’ın anma toplantısı yapılamadı.

Aslı Baykal neden katılmadığını açıkladı

Aslı Baykal Odatv’ye gönderdiği mektupla iddialara cevap verdi. İşte o mektup: "CHP'nin, askeri darbe ile kapatılmasından sonra ikinci kez açılmasını sağlayan Rahmetli Deniz Baykal'a sağlığında 'bilinci yerinde değil, hakkında fezleke düzenlenmeli, milletvekilliğinden istifa etmeli, onu bile yapamaz, ailesi ettirmeli’ gibi sözler sarfeden Ali Mahir Başarır grup başkanvekili yapılarak onurlandırıldığı bir yapıda düzenlenen törene katılmam söz konusu değildir. Babamın hastalığı sırasında onunla kalarak yakından ilgilendim doğal olarak. Yanına kimin gelip kimin gelmeyeceği ve TV'nin satışı konularında söz sahibi olan ben değil babamdı. Her gün mutlaka ziyaretçisi oldu, bu hastane çalışanları tarafından da gözlendi. Babam devlet mezarlığında yatıyor. O bir devlet adamıdır. Her isteyen ve onu gerçekten sevip icazete ihtiyaç duymayan her şahıs istediği her zaman gidip mezarı başında anma yapabilir, aynı benim gibi. Dileyen uygun bir yer bulup toplantısını düzenler, icazet istemiyorsa, korkusu yoksa kendi ufak çıkarları için. Dedikodu ile zaman geçirmekten parti ile ilgilenen yok."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
En son İstanbul anketi! DEM ve Yeniden Refah aday gösterdi Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun önüne geçti!
Foto Galeri En son İstanbul anketi! DEM ve Yeniden Refah aday gösterdi Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun önüne geçti! Galeriye Gözat