BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL

Dempsey Hakan’ın rekorunu kırdı mı ?

2014 Dünya Kupası’nda şimdiye kadar oynanan maçlarda 29. saniye ile en erken golü kaydeden ABD’li futbolcu Clint Dempsey, Hakan Şükür’ün rek...

Abone ol

2014 Dünya Kupası’nda şimdiye kadar oynanan maçlarda 29. saniye ile en erken golü kaydeden ABD’li futbolcu Clint Dempsey, Hakan Şükür’ün rekorunu kıramadı.
Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda dün gece G Grubu’nda yer alan Gana ile ABD karşılaştı. ABD’li futbolcu Dempsey, mücadelenin henüz 29. saniyesinde attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 2014 Dünya Kupası’nda şimdiye kadar oynanan maçlardaki en erken golü kaydeden Dempsey, eski milli futbolcu Hakan Şükür’e ait olan ‘Dünya Kupası tarihinde atılan en erken gol’ rekorunu kıramadı.

REKOR HAKAN ŞÜKÜR’DE
‘Kral’ lakaplı eski golcü Hakan Şükür, Güney Kore ile Japonya ortaklığında düzenlenen 2002 Dünya Kupası’nda turnuva tarihinin en erken golünü atmıştı. Ay-yıldızlı forma ile Güney Kore’ye karşı üçüncülük maçı oynayan Şükür, karşılaşmanın 11. saniyesinde gol atma başarısı göstermişti. Şükür bu golle, 15 saniye ile Çekoslovakyalı Vaclav Masek’e ait olan ’Dünya Kupası tarihinde atılan en erken gol’ rekorunu kırmıştı. Hakan Şükür’ün rekor kırdığı organizasyonun ardından üçüncü Dünya Kupası düzenlenirken, milli futbolcunun rekoru hala kırılamadı. Şimdiye kadar Hakan Şükür’ün rekoruna en çok yaklaşan isim ise 29 saniye ile ABD’li Clint Dempsey oldu.
(İHA)