BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,62
HABER /  GÜNCEL

Azmin zaferi

İzmir Bayraklı Ticaret ve Meslek Lisesi’nden derece yaparak mezun olan görme engelli Safiye Yavuz, amacının edebiyat öğretmeni olup imkanı o...

Abone ol

İzmir Bayraklı Ticaret ve Meslek Lisesi’nden derece yaparak mezun olan görme engelli Safiye Yavuz, amacının edebiyat öğretmeni olup imkanı olmayan öğrencilere elinden geldiğince ücretsiz ders vermek olduğunu söyledi.
Görme engeli bulunmasına rağmen görme engelliler okulunda eğitim görmeyen Safiye Yavuz, çoğu arkadaşını geride bırakarak Bayraklı Lisesi’ni ikinci en iyi ortalamayla bitirdi. Safiye, en büyük hayalinin ileride bir gün kendini görebilmek olduğunu söylerken, "Ençok kendimi merak ediyorum. Yüzüm nasıl? Güzel miyim? Annem nasıl görünüyor? Bunları görmek istiyorum” diye konuştu.
Safiye Yavuz’un annesi Serpil Yavuz da kızının henüz küvözdeyken bir hekim hatasından kaynaklı olarak gözlerinin oksijen yetersizliğinden dolayı bu hale geldiğini söylerken, "Doğuştan engeli bulunan kişileri bile tedavi edebiliyorlar bir şekilde. Ben yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum. Tek isteğim kızımın bir gün görebilmesidir” dedi.
ÖSYM sınavına girip istediği bölüm için yeterli puanı alamayan Safiye, ÖSYM’nin görme engelli öğrenciler için iki öğretmen eşliğindeki okuma-dinleme sistemiyle sınavlara girdiklerini ancak bu sistemin eksik yanları bulunduğunu söyledi. "Başkasından dinlediğiniz sözleri aklınızda tutamayabiliyorsunuz bize de kabartmalı soru kitapçıkları hazırlanmalı" diyen Yavuz, öğretimine devam edebilmek için hayırseverlerden burs istedi.
(İHA)