BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.388,41
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın Köşk hayalleri suya düşebilir!

Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın Köşk hayallerinin suya düşebileceğini öne sürdü.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayının kim olduğu artık belli. Ekmeleddin İhsanoğlu adı üzerinde CHP ve MHP karar kıldı. Şimdi herkesin merak ettiği soru, Başbakan Erdoğan ve Ekmleddin İhsanoğlu arasındaki yarışın nasıl sonuçlanacağı.

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz, 'Başbakan’ın hesapları karışabilir' başlıklı bugünkü yazısında bu soruya yanıt arıyor. 


YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

Mehmet Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çatı aday için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önermesi ve Devlet Bahçeli’nin de MHP’nin bu isim üzerinde bütünleşeceğini söylemesiyle Cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni
bir dönem de başlamış olduğunun altını çizdi.

ERDOĞAN'IN POLİTİKASI İŞE YARAYACAK MI?

AK Parti’nin adayının da çok büyük bir sürpriz olmadığı takdirde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağını dile getiren Yılmaz, "Başbakan, genel ve yerel seçimler için ülkeyi kutuplaştırarak kendi taraftar
kitlesini konsolide etme politikasının zararını mı görecek, yoksa bu politika bir kez daha işe yarayacak mı?" diye sordu. 

SP VE BBP SEÇMENİ DE OY VEREBİLİR...

Başbakan'ın bu politikasıyla kendisine çok bağlı ciddi bir kitle yarattı ve gerginlikleri tırmandırarak onları da bir arada tutmayı başarabildiğini ifade eden Yılmaz şöyle devam ediyor:

Ama unutulmamalı ki bu seçimin ilk turunu kazanabilmesi için yüzde 50’nin üzerinde oy alması gerekiyor ve İhsanoğlu’nun temsil ettiği kimlik ve iki büyük partinin bu isim üzerinde ittifak etmiş olması, ilk turda seçim hayallerini suya düşürebilir. İhsanoğlu, sadece “ortak aday” çıkaracak CHP ve MHP seçmeni için değil, aynı zamanda SP, BBP gibi partilerin seçmenleri için de uzak bir isim sayılmaz.
Bu nedenle Başbakan’ın seçimdeki işinin daha da güçleştiğini söyleyebiliriz.

MEHMET YILMAZ'IN BUGÜNKÜ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN