BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  SEÇİM

CHP'nin çatısı İslam İşbirliği Teşkilatı oldu!

Hükümete yakın kalemlerden Abdülkadir Selvi, İhsanoğlu'nun adaylığının CHP politikalarının çöküşü anlamına geldiğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak Ekmeleddin Şhsanoğlu'nu göstermesi hükümete yakın yazarların iddialı yorumlarına konu oluyor.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İhsanoğlu'nun adaylığının CHP politikalarının çöküşü anlamına geldiğini iddia etti. "CHP'nin çatısı İslam İşbirliği Teşkilatı oldu" diyen Selvi "CHP’nin ebedi Milli Şefi, İsmet Paşa mezarında dört dönüyordur herhalde." diye yazdı.

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP’nin adayı olması demek CHP’nin politikalarının çökmesi demektir.

Ezanı, Kur’an’ı yasaklayan, din eğitimini kaldıran bir partinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Mısır’daki El Ezher Üniversitesi’nin öğretim üyesi, merkezi Suudi Arabistan’da bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreteri, Osmanlı ulemalarından İhsan Efendi’nin oğlunu Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi demek, CHP’nin kendi geçmişiyle ters düşmesi demektir.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi demek, aslında bir ilerlemeyi işaret ediyor.

Şimdiye kadar darbeci askerleri ya da Anayasa Mahkemesi başkanlarını aday olarak göstermenin ilerisine geçemeyen parti, ilk kez bir sivili aday gösterdi.

CHP’nin ebedi Milli Şefi, İsmet Paşa mezarında dört dönüyordur herhalde.

ABDÜLKADİR SELVİ YAZILARI