BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  POLİTİKA

Demokratik çözüm çadırı cephanelik gibi!

BDP'liler tarafından 'Demokratik Çözüm' adı altında kurulan çadırdan resmen cephane çıktı.

Abone ol

Mersin'de, BDP'liler tarafından ''Demokratik Çözüm'' adı altında kurulan çadıra düzenlenen operasyon ve ardından operasyonu protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 16 kişiden birinin tutuklandığı, 15'inin ise sorgulamalarına devam edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce dün sabaha karşı ''sivil itaatsizlik'' eylemi kapsamında Güneş Mahallesi'nde kurulan çadıra düzenlenen operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

Operasyon kapsamında 16 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, zanlılardan birinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı, 15'inin ise emniyetteki sorgulamasına devam edildiği bildirildi.

Ayrıca güvenlik güçleri operasyon sırasında ele geçirilen malzemeler, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurulan stantta basına gösterildi.

Bu kapsamda 74 adet kullanıma hazır hale getirilmiş molotofkokteyli, 8 havai fişek rampası, otomobillerin geçişini engellemek amacıyla çıtanın üzerine çakılan çivilerle yapılan kapan, 3 çadır bezi, çok sayıda molotofkokteyli fitili, 2 maske, üzerinde ''demokratik çözüm çadırı'' ifadesinin yer aldığı afiş ve içerisinde bir miktar benzinin bulunduğu bidonların ele geçirildiği kaydedildi.

Dün sabaha karşı ''sivil itaatsizlik'' eylemi kapsamında Güneş Mahallesi'nde kurulan çadıra, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin katılımı ve zırhlı araçlar desteğinde operasyon düzenlenmiş, çadırın çevresinde ve yakınındaki bir bahçede yapılan aramada, çok sayıda molotofkokteyli ve havai fişekle bunları atmak için kurulu düzenek ele geçirilmişti.