BIST 10.449
DOLAR 32,28
EURO 35,09
ALTIN 2.477,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan çok sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir mitinginde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde hükümet ve ÖSYM Başkanı Ali Demir vardı: "Birileri sırtını sıvazlıyor. Eğer onun ar damarı çatlamışsa destek verenlerin de ar damarı çatlamıştır."

Balıkesir'de halka hitap eden Kılıçdaroğlu, partisinin vaatlerini sıraladı. Mazotun litresinin 1.5 TL olacağı sözünü bir kez daha hatırlatan CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

600 TL'DEN EN BÜYÜK FAYDAYI ESNAF GÖRECEK

"Yoksul evde kadının banka hesabına en az 600 TL para yatacak. Acaba Erdoğan bana miadı geçmiş makarma verecek mi diye beklemeyecek. Halkın iktidarında ASKUR'u (aile siogortası kurumu) kurup yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Esnaf kardeşim unutmasın 600TL' den en büyük faydayı onlar görecek. Esnafın veresiye defterini kaldırmakta bize nasip olacak.

Balıkesir tarımın başkenti. Çiftçiler hayatından memnun mu? Ama gidin Recep Bey' sorun ona göre güllük gülistanlık. Çiftçiyi perişan ettiler. Dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini, elektriğini size satarlar.

ÇİFTÇİ SÜRÜNMEK İSTEMİYORSA

AKP diyor ki 'çiftçi nasıl olsa çantada keklik oyunu gelir bana verir.' Eğer çantada keklik değilse 12 Haziran geliyor. 'Hayır ben sürünmeye alıştım' diyorsa oyunu verebilir. Ama size söz halkın iktidarında mazotun litresi 1.5 TL olacak.

Önce insan diyoruz. Çılgın projelerin peşinde değiliz. Kübralar açlıktan ölmesin bizim projelerimiz bunlar. 2B sorunu burada da var değil mi? Köylünün nesi kaldı ki rayiç bedel üzerinden satacaksın. 2B arazisi orman köylüsüne ücretsiz verilecek."

HER SABAH İKİ ŞİŞE SÜT

Kul hakkı yiyenden hesap soracağım bundan endişeniz olmasın. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin dedik. Halkın iktidarında polis gelip sizi basmayacak.

Her sabah kapınız çalındığında bileceksiniz ki sütçü gelmiş. Çocuklarımız iki şişe süt bırakmış. sü için ondan sonra okullarına gidecek. Her sabah sütünü içeçek okula gidecek. Süt üreticileri de kazanacak. Onlar da alnının terinin karşılığını alacak. CHP iktidarında taşeron işçiliği kaldıracağız ve herkesin toplu sözleşme hakkı olacak."

Şifreli kopya iddialarıyla gündeme gelen ÖSYM de Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi. Başkan Ali Demir'e sert sözlerle sözlerle yüklenen CHP lideri, konuşmasının devamında eleştiri oklarını hükümete yöneltti:

ONA DESTEK VERENLERİN DE AR DAMARI ÇATLAMIŞTIR

"1 milyon 700 bin gencin hayaliyle oynamak kimsenin hakkı olmamalı. Önce 'yok' dediler, arkadan 'var ama galiba sehven olmuş' dediler. Onu da geçtik. 'Var ama ne yapalım bir sefer oldu' dediler.

Bunu söyleyen kişi 1 milyon 700 bin ailenin umutlarıyla oynayan kişi o koltuğunda oturmalı mı? İstifa etmesi lazım. Niye istifa etmez? Ar damarı çatlamış kişi istifa eder mi? 1 milyon 700 bin kişinin günahını taşıyorsun omuzlarında. Niye istifa etmez? Çünkü arkasında siyasi güç var. Birileri sırtını sıvazlıyor. Eğer onun ar damarı çatlamışsa ona destek verenlerin de ar damarı çatlamıştır. Onun için siyasi ahlak yasası çıkartacağız.

Atanamayan öğretmenlerin sayısı 280 bin kişi. Aldatanlar va kaldıranlar partisi diye boşuna söylemiyorum. Okuda bir araya gelip atanacaklar. YÖK karabasanı kalkmalı, gençler söz sahibi olmalı."