BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL

Demiryollarına kaynak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, demiryollarına kaynak müjdesi verdi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Demiryol-İş Sendikasının 8. Olağan Genel Kurulunun açılışında yaptığı konuşmada, genel kurulların örgütlü toplum bilinci ve çalışma hayatına ilişkin beklenti ve sorunların tüm boyutlarıyla incelendiği toplantılardan biri olduğunu ifade etti.

''Genel kurullar, bir anlamda çalışan emekçilerin demokrasi bayramıdır'' diyen Yıldırım, şöyle devam etti: Hükümetleri döneminde demiryollarına 6 katrilyon kaynak ayrıldığını ifade eden Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü.

''Bu 20 katrilyona çıkacaktır. Bunun müjdesini veriyorum. 22 Temmuz seçimlerinde halkın tekrar huzur, güven ve istikrardan yana verdiği güçlü destekle beraber demiryolları başta olmak üzere karayolları, hava yolları ve denizlerimizde bu ülkeyi muasırlaştırma yolundaki temel projelerin yapımına devam edeceğiz. 22 Temmuz seçimlerinden sonra meclis yenilendi, cumhurbaşkanı seçildi ve yeni hükümet kuruldu.

Taze güç ile yeni bir beyaz sayfa açıldı. Bundan böyle 'durmak yok yola devam' projesi kapsamında, ulaştırma başta olmak üzere ülkemizin refahının arttırılması, milli gelirimizin yükseltilmesi, adil dağıtılması, bölgeler arasındaki kalkınmışlık farklarının giderilmesi ve böylece çalışanı ile işvereni ile sosyal barışın hakim olduğu bir Türkiye'nin daha da geliştirilmesi için el birliği ile çalışacağız.''