BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan olay miting için olay değerlendirme

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da yasaklı miting sebebiyle dün yaşanan olayları değerlendirdi.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da yasaklı miting sebebiyle dün yaşanan olayları değerlendirdi.

Demirtaş, AK Parti’ye karşı direniş dışında başka yolun kalmadığını söyledi.

Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, BDP milletvekili Aysel Tuğluk, Altan Tan, Nursel Aydoğan, Ertuğrul Kürtçü ve BDP’li belediye başkanlarıyla birlikte, Yenişehir ilçesindeki Sümerpark’ta basın açıklaması yaptı.

Dün Diyarbakır’da yaşanan olaylarda, devletin sadece panzer, jop ve gazıyla var olduğunu ileri süren Demirtaş, "Elinde sadece panzeri, şiddeti, jopu kalan devlet meşruiyetini yitirmiştir. Zorla, baskıyla, şiddetle, devlet terörüyle burada AKP rejimi ayakta durabiliyor. Bütün bu faşizan uygulamalara karşı halkın kararılı duruşu görkemli direnişi vardır. Kürt halkı 24 saattir meydanlarda 'sayın Öcalan özgür olmalıdır' diyor. Halk Öcalan özgür olmadan artık çözümün olmayacağını, barışın artık gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını görüyor ve o nedenle arkasında. Bundan sonra da sayın Öcalan’ın özgürlüğünü gündemin birinci sırasına alarak çalışmalarını da direnişini de sürdürecektir." diye konuştu.

Bundan sonra AK Parti’ye karşı direniş ve dik duruş dışında çözüm arayışının mümkün olmadığını savunan Demirtaş, "Umut ediyorum ki bunu herkes görmüştür. Biz çözümden yana el uzattıkça o ellere cop vuruluyorsa, çözümden yana uzatılan her el ısrarla işkenceyle, zulümle geri çevriliyorsa o elin sahipleri de direnmesini bilirler. Çözüm talepleri gerçekleşene kadar bu direniş ruhuyla mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.