BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.412,68
HABER /  DÜNYA

Esed'e büyük darbe!

Çin, Suriye güvenlik güçlerinin Hama'nın Tireymse bölgesinde yaptığı katliamı 'güçlü bir şekilde kınadı...

Abone ol

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Liu Veymin yaptığı açıklamada, Çin'in masum sivillere yönelik bu katliamı "güçlü bir şekilde kınadığını" kaydetti.

Açıklamada, Çin'in katliam hakkında ayrıntılı soruşturma başlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını ümit ettiği ifade edildi.

Liu, Suriye meselesinin çözümü konusunda kritik bir aşamada olunduğunu kaydetti.

Sözcü, "Çin olarak ilgili taraflara bir kez daha tüm şiddet eylemlerine son verilmesi, sivillerin korunması ve Annan planının uygulanması" yönünde çağrıda bulundu.

ÖLÜ SAYISI 84'E YÜKSELDİ

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerinde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sırasında açılan ateş sonucu ölü sayısının 84'e yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın banliyölerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda açılan ateşte ikisi Filistinli olmak üzere 23, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve 39 günden bu yana ağır silahlar düzenlenen operasyonlarda Humus'ta 20, Deyr Ez Zor kentinde 14, Hama ve İdlib'te 12'şer, Dera'da biri Filistinli 2, Haseke'de 1 olmak üzere ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerince açılan ateşte ölü sayısının 84'e ulaştığını belirtti.

ÇOK SAYIDA EV YIKILDI

Bu arada, ordunun Humus'un Curet Eş Şeyah bölgesine tank ve roket saldırısı düzenlemesinde çok sayıda evin yıkıldığını ve halkın güvenlik nedeniyle bölgeyi terk etmeye başladığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi, Humus'un Telbise ve Rastan ilçelerine top ateşine tutulduğunu ve Rastan'ı sarsan patlamaların yaşandığını kaydetti.

Humus'un Curet Eş Şeyah Şam'ın Hacer El Esved bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına değinen konseyi, operasyonlar nedeniyle iki bölgenin elektrik ve iletişiminin kesildiğini aktardı.

(AA)