BIST 10.316
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,22
HABER /  GÜNCEL

Bu hafta sonu yabancı film fırtınası var

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Bu hafta "ATM", "Vahşiler", "Tımarhane", "Yaşam Savaşı", "Cinnet Gecesi", "Olmak İstediğim Yer", "Bir Mafya Hikayesi" filmleri seyirciyle buluşacak.

Dram, gerilim ve korku türündeki ''UYARISIZ ŞİDDET:ATM'', 2011 yılı ABD ve Kanada ortak yapımı.

2011 Cannes Kiliseler Birliği Ödülü (The Cure'un solisti) Robert Smith'in biraz hırpalanmış halini andıran Sean Penn, kariyerinin en eksantrik, en tuhaf ama en harika performanslarından biriyle "Olmak istediğim yer" ile karşımızda.

Yönetmeni ve senaristi Sean Stone olan korku türündeki ''Tımarhane''de de, Oliver Stone ile oğlu Sean Stone'u birlikte izlemek mümkün. Filmde, terk edilmiş akıl hastanesine girmeye cesaret eden herkesin delireceği inanışından hareketle, gelişen olaylar anlatılıyor. Filmin diğer oyuncuları arasında, Monique Zordan, Antonella Lentini de bulunuyor.

Yönetmenliğini Jules Saulnier'in üstlendiği gerilim türündeki ''Cinnet Gecesi''nde, küçük yerlerde sahne alan, maddi sıkıntılar içindeki küçük bir müzik grubunun hikayesi anlatılıyor.

''Bir Mafya Hikayesi'' adlı dram ve korku türündeki filmin yönetmenliğini Olivier Marchal üstleniyor. Film, ''Momon'' olarak bilinen mafya babası Edmond Vidal'in hayatını anlatıyor.

Sinemaseverlerle buluşacak olan bir diğer film, yönetmenliğini Oliver Stone'un yaptığı, dram ve gerilim türündeki 2011 yılı ABD yapımı ''Vahşiler''. Filmin başrollerinde John Travolta, Uma Thurman, Blake Lively, Salma Hayek, Benicio Del Toro, Aaron Johnson, Emile Hirsch, Taylor Kitsch yer alıyor.

''Yaşam Savaşı'' adlı dram türü 2011 yılı Fransız yapımı film, beyninde tümör olan çocuklarının ölümüne karşı bir çiftin yaşam mücadelesini anlatıyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ VE FRAGMANLARI..

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

UYARISIZ ŞİDDET:ATM

Dram, gerilim ve korku türündeki ''ATM'', 2011 yılı ABD ve Kanada ortak yapımı. Yönetmenliğini David Brooks'un üstlendiği filmin oyuncuları arasında Josh Peck, Alice Eve, Brian Geraghty, Robert Huculak, Glen Thompson, Will Woytowich, Omar Khan bulunuyor.

TIMARHANE

[PAGE]

Anlatılanlara göre, terk edilmiş akıl hastahanesine girmeye cesaret eden herkes delirmektedir. Alex, hastahanede bu dünyaya ait olmayan varlıklara dair deliller olduğunu söyleyince Sean, bir kız arkadaşıyla birlikte gece hastaneye girmeye ikna olur. Üç arkadaş, çok geçmeden kendilerini labirente benzeyen binaların içinde kaybolmuş halde bulur.

OLMAK İSTEDİĞİM YER

[PAGE]

2011 Cannes Kiliseler Birliği Ödülü (The Cure'un solisti) Robert Smith'in biraz hırpalanmış halini andıran Sean Penn, kariyerinin en eksantrik, en tuhaf ama en harika performanslarından biriyle karşımızda. Oscar için adı geçmeye başlayan Penn, ellili yaşlarındaki bezgin rock yıldızı Cheyenne'i canlandırıyor. Tasasız ve amaçsız Cheyenne, 30 yıldan beri görüşmediği babasının ölümü üzerine, 2. Dünya Savaşı sırasında babasına Auschwitz toplama kampında işkence eden Nazi subayını bulmayı kendine görev edinir ve ABD'yi boydan boya kateder. Filmin müzikleri David Byrne ve Will Oldham'a ait.

VAHŞİLER

[PAGE]

Ben ile Chon, en iyi marihuanaları yetiştirmektedir. İki arkadaş ayrıca Ophelia’ya karşı duydukları aşkı da paylaşmaktadır. Meksikalı Baja Karteli, üç arkadaşı kendilerine katılmaya zorlayana dek cennet gibi bir hayat sürmektedirler. Baja Karteli’nin lideri Elena ve tetikçisi Lado, arkadaşlar arasındaki bağı küçümserken, Ben ve Chon, bir Narkotik ajanının desteğiyle kartele karşı savaşa girişirler.

BİR MAFYA HİKAYESİ

[PAGE]

Bir çingene kampında sefalet içinde büyüyen Edmond Vidal, diğer adıyla Momon, hırsızlıktan girdiği hapishanede Serge Suttel adında bir başka mahkumla arkadaş olur. tahliye olduktan sonra da arkadaşlıklarını sürdüren ikili, bir şekilde organize suç işine bulaşırlar. "Des Lyonnais" adında bir çete kurarlar ve 1970'lerin en 'verimli', en ses getiren olaylarına karışırlar fakat 4-5 yıl içerisinde çete yakalanır ve çökertilir.

Şimdi 60 yaşına gelen Momon geçmişteki günleri, silerek, hatırlamak istemez, zira 'emekliye' ayrılıp huzuru bulmuştur. Ailesi ve çocuklarıyla mutlu bir yuva kurmuş kafa dinlerken, geçmişten bir hayalet gibi çıkıp gelen Serge Suttel hala açık kalan defterleri kapatmak ister.

HAYATIMIN FİLMİ

[PAGE]

2011 Paris Cinéma İzleyici Ödülü, Blogcular Ödülü2011 Cabourg Büyük ÖdülRomeo ve Jülyet ve çocukları Adam.

Çocuğun hastalığı, anne-babanın mücadelesi ve büyük aşkları.

Cannes Eleştirmenler Haftası'nın açılış filmi olan ve büyük beğeni kazanan Yaşam Savaşı, filmin senaryosunu da yazan başrol oyuncuları Valérie Donzelli ve Jérémie Elkaïm'in gerçek hikâyeleri. Film, oğullarının hastalığıyla tasasız, mutlu günlerinden koparılarak yaşamın acımasız, beklenmedik karmaşıklığına atılıveren genç bir çiftin aşkını canlı ve dinamik bir tarzda anlatıyor. Yaşam Savaşı, Eylül ayında Fransa'nın 2012 Oscar adayı seçildi.

CİNNET GECESİ

[PAGE]

Bir rock grubunda çalan George, Max ve Ricky'nin en büyük hayali ünlü birer müzik yıldızı olmaktır. Fakat yeterince paraları olmadığı için bir akli dengesi yerinde olmayan suçluların tutulduğu bir rehabilitasyon merkezinde aşçı olarak çalışmaya başlarlar. Fakat bir gece büyük bir fırtına kopar ve merkezdeki elektrikler kesilir. Güvenlik sistemi çalışmaz hale gelir ve tımarhanede kalan, suç potansiyeli yüksek hastaların hepsi biranda serbest kalır. Üçlü şimdi hayatta kalma mücadelesi verir.

'YAŞAM SAVAŞI'

[PAGE]
''Yaşam Savaşı'' adlı dram türü 2011 yılı Fransız yapımı film, beyninde tümör olan çocuklarının ölümüne karşı bir çiftin yaşam mücadelesini anlatıyor. Yönetmenliğini Valerie Donzelli'nin üstlendiği filmin oyuncuları arasında Jennifer Decker, Michele Moretti, Elina Löwensohn, Frederic Pierrot, Philippe Barassat, Bastien Bouillon yer alıyor.