BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  DÜNYA

Başbakan sübyancı çıktı!

Bulgaristan Başbakanı Borisov'un Sesil Karatantçeva 14 yaşındayken erotik SMS gönderdiği ortaya çıktı

Abone ol

Bulgaristan Başbakanı Borisov’un İçişleri Bakanı olduğu dönemde Bulgaristan’ın gelecek vaat eden tenisçisi Sesil Karatantçeva’ya 14 yaşındayken erotik SMS gönderdiği ve otel odasına davet ettiği öne sürüldü.

Bulgaristan’da itfaiye memurluğundan başbakanlığa kadar yükselen Boyko Borisov hakkında “sübyancılık” iddiaları ortaya atıldı. İddianın sahibi dünya bayanlar klasmanı sıralamasında 35’inciliğe kadar yükselmeyi başaran Bulgar tenisçi Sesil Karatantçeva. Bulgaria Dnes gazetesine konuşan Sesil, Borisov’un İçişleri Bakanı olduğu dönemde 14 yaşındayken kendisine erotik içerikli SMS’ler attığını, 15 yaşındayken de otel odasına davet ettiğini öne sürdü. Henüz 5 yaşındayken tenis oynamaya başlayan Sesil, 2004 yılında yaşadığı bu olayı şöyle anlattı:

TAM AŞK HAVASI

“Başkent Sofya’da bulunan Levski spor tesislerinde düzenli olarak tenis oynuyordum. Bu sırada İçişleri Bakanı olan Boyko Borisov ile tanıştım. Birlikte 20 veya 50 leva bahsine bir maç yaptık. Maçı kaybettim. Borisov’a parasını vermeye gittiğimde parayı istemedi, tekrar maç yapmak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Telefon numaralarımızı birbirimize verdik. Yarım saat sonra Borisov’dan ilk mesaj geldi. Tam olarak hatırlamıyorum ama 14 yaşındaki bir kız için çok fazla çirkin olan erotik içerikli bir mesajdı. Mesajı babama ve yanımdakilere de gösterdim. Sonra bana hal hatır sormak için defalarca mesaj attı. Ben de ona ‘Tenis çalışmam gerekiyor’ diye kısa cevaplar attım. Ancak 2005 yılında katıldığım Roland Garros’ta çeyrek finale çıkmayı başardığımda, Bulgar Tenis Federasyonu beni akşam yemeğine davet etti. Gittiğimde Boyko Borisov da masadaydı. Ertesi gün tanımadığım bir numaradan ‘Çok güzel bir gün. Tam aşk yapmak için değil mi? Dün seni çok güzel bir elbiseyle gördüm‘ diye bir mesaj geldi. Ben ‘Kimsiniz’ diye yanıtlayınca Boyko Borisov olduğunu söyledi. Ardından, ‘Kaldığım otele gelmeye ne dersin’ diye yeni bir mesaj gönderdi. Beni otele gitmeye zorladı. Sonunda babamla birlikte gidebileceğimi söyledim ve mesajları da babama gösterdim. Öfkelenen babam, Borisov’a SMS’lerin ne anlama geldiğini sormaya gitti. O da babama, ‘Lütfen Radoslav, ben kızını kendi kızım gibi seviyorum. Çok parlak bir kız ve ben ona öyle bir şey yapmam’ diye cevap vermiş.”

Babasının konuşmasından sonra Borisov’un kendisini bir daha rahatsız etmediğini söyleyen 22 yaşındaki Sesil, “Bulgaristan’da her şey mümkün. Parası olan, gücü olan her şeyi yapar. Para ve güç erkeğin egosunu da anlaşılamaz hale getirir” dedi.

CİNSELLİĞİ KASTETMEDİM

Bulgaria Dnes gazetesinden sonra Borisov hakkındaki bu iddialar ülkenin en çok satan gazetesi 24 Chasa’da da yer buldu. Borisov bunun üzerine bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Bulgar Başbakan, “İddiaların hepsi saçmalık. Onunla defalarca tenis oynadık. Babası da benim çok iyi arkadaşım. Attığım mesajlarda da cinselliği kastetmedim” diye konuştu.

KAZAKİSTAN VATANDAŞI OLDU

Profesyonel tenis hayatı boyunca 615 bin dolar kazanan Sesil Karnatantçeva, 2009 yılında Kazakistan vatandaşlığına geçti. Genç tenisçi son 3 yıldır uluslararası turnuvalara Kazakistan adına katılıyor.