BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan Meclis Başkanlığı açıklaması MHP ile...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan Meclis Başkanlığı seçim öncesi son dakika açıklamalar geldi. Demirtaş'ın hedefinde MHP vardı!

Abone ol

Meclis Başkanlığı Seçimi ikinci turu bugün yapılıyor.

Oylama öncesi ise gözler parti liderlerinde. En son açıklama ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi.

Demirtaş yaptığı açıklamada MHP'nin 'HDP karşıtı söyleminin' altında AK Parti'ye destek olma amacı yattığını söyledi ve "MHP ile her sorunu aynı masada konuşmaya hazırız.  Biz seçmen iradesini hiçleştiren tutum içinde olmadık olmayacağız" diye konuştu. 

Demirtaş Meclis Başkanlığı seçimine saatler kala şunları söyledi:

MHP'NİN AMACI AKP'NİN ÖNÜNÜ AÇMA ÇABASIDIR

"Yaptıkları her şey AKP'nin önünü açma çabasıdır. HDP düşmanlığı adı altında AKP'siz seçenekleri ortadan kaldııryorlar, AKP politikalarının hakim olması için MHP örtülü destek sunuyor. Bunu açıkça AKP için yapıyoruz diyemedikleri için HDP üzerinden yapıyor.

Kendi siyasetsizliklerini biz belirleyecek değiliz. HDP bildiği inandığı ilkeler doğrultusunda dürüst siyasetine devam edecektir. Ülkenin sorunlarının çözümü için, yurttaşlarımızın özgür geleceği için MHP ile her sorunu aynı masada konuşmaya hazırız.

Biz seçmen iradesini hiçleştiren tutum içinde olmadık olmayacağız. Halk bizi ülkenin sorunlarını çözelim diye parlementoya gönderdi bizin de amacımız bu.

SON TURDA NE OLUR?

AK Parti ve HDP adayı son tura kalırsa diğer muhalefet partileri ne yapacak tutumlarını merak ediyoruz. Bizim tutumumuz net. Bu dönemde koltuğun AKP'de olmaması gerekiyor.  AKP'yi istemiyorsunuz Dengir Bey'i destekleyip Meclis'te iyi bir değişikliğe imza atabilirler."