BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.417,26
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Kadir İnanır'a kutlama

Grubunun toplantısında konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadir İnanır'dan övgü dolu sözlerle bahsetti

Abone ol

Başbakan'ın BDP vekillere söylediği sözlerini eleştiren Kadir İnanır 'Dağdakilere özgürlük ve hak vereceğim deyip, ondan sonra onlarla kucaklaştı diye bir milletvekiline terörist diyorsan... Ne diyorsun ben anlamıyorum, samimiyetle. Bu tür çelişkilere mahal vermemeli çünkü son derece hassas bir süreçten geçiyoruz.' ifadesini kullandı.

Radikal'den Ezgi Başaran'ın Kadir İnanır'la yaptığı söyleşiye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan "kutlama" geldi.

Kadir İnanır'ın Kürt sorunu ile ilgili, ''Barış hasreti, Türk veya Kürt hassasiyetinden daha büyüktür. Barış sürecinden döneni halk affetmez'' demişti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün partisinin grup toplantısında bu söyleşiye değinerek şunları söyledi;

"Karadeniz'in yetiştirmiş olduğu saygın sanatçılardan Kadir İnanır'ı son günlerde bu konudaki cesur açıklamalarından dolayı kutluyorum.

Diğer sanatçıların da bu sürece bu kadar cesur yaklaşarak, cesur bir tavır ortaya koyarak, destek sunmalarının önemli olduğunu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum."

İŞTE İNANIR'IN O AÇIKLAMALARI

Türk Sinemasında Kadirizm ekolü oluşturacak kadar önemli yere sahip ünlü Jön, Kürt Sorunuyla ilgili soruları yanıtlarken yıllar önce çektiği yasaklı filme atıfta bulundu ve o filmdeki Apo karakterinin Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

Kadir İnanır, "Kürtlere ne zulüm yapıldı, onlar devlette de özel sektörde de yükseldiler" ifadesinin argüman bile denemeyecek kadar saçma olduğunu söylerek, "birilerinin devlet katında yer bulması yahut sanyi yapması bir halkın refah, hak, hukuk çerçevsinde yaşadığına dair kanıt oluşturmaz. Bölgedeki Kürtlerin hep sömürülen olduğunu kim inkar edebilir? Bu cümleyi argüman diye sunanların gözleri mi yoktu acaba. Oradaki insanların sadece dilleri ve kimlikleri değil, tarımı hayvancılığı da ellerinden alındı. Böylelikle büyük göç başladı. Geldikleri şehirlerde yattıkları odalarda ben insanım diyen kimse kalamaz yahu" dedi.