BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Solin'in annesi barış için umutlu

Cezaevinden tahliye edilen KCK davası şüphelisi ve lösemi hastası Solin'in annesi Hanım Onur süreci destekledi.

Abone ol

Cezaevinden tahliye edilen Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, ''Öcalan'ın başlatmış olduğu, hükümetin ve Sayın Başbakan'ın attığı olumlu ve cesaretli adımlardan kaynaklı gelişen bir süreç var. Umuyorum bu süreç, hissedildiği ve görüldüğü şekilde cesaretle sonuna kadar gider'' dedi.

KCK davasından tutuklu bulunduğu cezaevinden adli kontrol uygulaması ile tahliye olan lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onur'un annesi ve Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, tahliye haberini ilk duyduğunda bayıldığını, kendisinin de böyle bir şey beklemediğini ve dışarı çıktığında bir boşluk içinde olduğunu belirtti.

DIŞARIDA OLMAM MİRHAT VE SOLİN'İN BAŞARISI 

Kızı Solin'in kendisine sarılmak için uyuyor numarası yaparak kucağında yattığını ifade eden Onur, ''Mirhat da kardeşi için feragat etti. Sabaha kadar Solin'i izledim ve hiç yatmadım. Sabah saat 06.00'da onları kaldırıp kahvaltı yaptık. Mirhat hem baba hem de ağabey rolü oynadı. Bana 'anne sen çıkmasaydın ben çok şey yapardım' dedi. Benim dışarıda olmam Mirhat ve Solin'in başarısıdır'' ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Başbakan'a, Sosyal ve Politikalar Bakanı'na ve Adalet Bakanı'na birçok kez mektup yazdığını vurgulayan Onur, şunları kaydetti:

''Bu olay sosyal medyada paylaşılıp televizyon kanallarına yansıyınca çok mutlu oldum. 'Bu Türkiye halklarının isteği, Solin'in ölmemesi için ortak bir girişimidir' dedim. Bu insanlar eğer Solin için bunu yapıyorsa demek ki birçok şeyi de yapabileceklerdir. Bizim dediğimiz bu toplumsal sözleşmeyi, toplumsal barışı dile getirebileceklerdir.

Öcalan'ın başlatmış olduğu, hükümetin ve Sayın Başbakan'ın attığı olumlu ve cesaretli adımlardan kaynaklı gelişen bir süreç var. Umuyorum bu süreç, hissedildiği ve görüldüğü şekilde cesaretle sonuna kadar gider. Başbakan'ın başlatmış olduğu barış sürecini cezaevindekiler daha yoğun ve ilgi ile takip ediyor. Çünkü insanlar belli bir beklenti peşindeler.''

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI'NIN PAYI VAR 

Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın, cezaevinden çıkmasında payı olduğunu düşündüğünü dile getiren Onur, Mirhat'ın kendilerine yolladığı mesajın büyük etkisi olduğunu söyledi.

Annesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden lösemi hastası Solin, duygularını ''Anneme sarılarak uyudum ve hayallerim gerçek oldu'' diye ifade ederken, epilepsi hastası Mirhat da ''Umarım benim gibi olan (epilepsi) binlerce çocuk benim yaşadığım özlemi yaşamaz, yaşayanlar ise benim gibi sevinci yaşarlar'' dedi.