BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın jetonu geç düştü ama...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın gündeminde Erdoğan'ın Saygun ziyareti vardı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında üç konu üzerinde durdu.

Kılıçdaroğlu'un gündeminde Cilvegöz'de meydana gelen saldırı, yeni anayasa ve Erdoğan'ın Ergin Saygun ziyareti vardı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın Ergin Saygun ziyaretini insani olarak değerlendirdi ve "Vicdanını rahatsız. Dünyanın heryerinde bu olay önüne çıkıyor. Jetonu biraz geç düştü. Ama hiç düşmemesinden daha iyidir. O ziyaret aynı zamanda bizden de özür anlamına gelir." dedi.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

ERDOĞAN'I ERGENEKONCU YAPACAKLAR MI?

Sözde aydınlara sesleniyorum. Sakın Recep Tayyip Erdoğan'ın ipiyle kuyuya inmeyin, sizi ters köşeye yatırır. Daha düne kadar herkes Ergenekoncuydu. Başbakan Ergin Saygun'u ziyaret etti. Bakalım şimdi ne yazacaklar?

JETONU BİRAZ GEÇ DÜŞTÜ

Sayın Başbakan ziyaret etmesi insani bir harekettir dedim. Vicdanı rahatsız. Dünyanın heryerinde bu olay önüne çıkıyor. Jetonu biraz geç düştü. Hiç düşmemesinden daha iyidir. O ziyaret aynı zamanda bizden de özür anlamına gelir. Başbakan'ın Saygun'u ziyareti kamu vicdanında temizlendiği anlamına gelmez.

HATAY'DAKİ BOMBALI SALDIRI

Dün Hatay'dan acı bir haber aldık. Sayın Hurşit Güneş'i görevlendirdim. Orada olayın ayrıntılarını öğrenmeye çalışıyor. Olayın olduğu yerle ilgili kamera kayıtları var. İzlemek için başvurdu. Önce tamam dediler sonra göstermediler. Bakanlar gidip izliyor bizim milletvekilimize neden yasak. Siz çifte standart yapıyorsunuz. 

BOMBANIN SORUMLULUĞU ERDOĞAN'IN SIRTINDA

Ne yaparlarsa yapsınlar Suriye politikasından Türkiye'yi batağa sürüklediler. Daha düne kadar kardeşim diyordu sonradan çark etti. Orada bir bomba patladıysa onun sorumluluğu senin sırtında. Uçak işine dönmesin sakın uçağın düşürüldüğünü de başka yerlerden öğrendik.

HANGİ SINIR KAPISI KAPALIYDI

Cilvegözü sınır kapısı Türkiye tarafından kapatıldı dediler. Madem kapatıldı nereden geliyor bunlar... Yabancı bir basın mensubu kimlerin nasıl bomba imha ettiğini gösterdi. Şimdi sormamız gereken soru şu "bu bomba olayını Türkiye Cumhuriyetine tatmin edecek şekilde açıklayacak mısınız?"

YENİ ANAYASA KOMİSYONU

Seçimlerden önce CHP olarak özgür bir anayaya sahip olmunmasını dile getirdik. Baskılardan arındıran bir anayasa. Atatürk'ün vasiyetine uygun olacak bir anayasayı dile getirdik. Seçimler bitti bize dediler ki "siz özgürlükçü anayasa istiyordunuz dimi hadi uzlaşma komisyonu kuralım" dediler.

Bu görüşmeler her siyasi partinin Türkiye'ye nasıl baktığını göstermek açısından çok önemli. Demokrasiye nasıl bakıyoruz. Bunu herkes koyduğu önerilerle kendisini gösterdi. Biz CHP olarak anayasa değişiklikleri konusunda söylediklerimizn arkasında durduk. Şimdi bazı önemli düzenlemelerde var.

BİZE ŞANTAJ YAPTILAR

Birden bire itiraz "ya Marta kadar bitirin ya da biz kendi anayasamızı yapacağız". Şantajla bir ülkenin anayasası değişmez. Hiç bir şantaj hiç bir CHP'li için geçerli değildir. Görüşmelere devam ediyor. Başbakanlık sistemi getireceğiz. Arkadaşlar gayet haklı olarak soruyorlar biz masaya parlemento sistemini güçlendirmek için. Getirirseniz kusura bakmayın biz bunu görüşmeyiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ NEDEN İSTİYOR?

Başkanlık sistemi neden istiyor Cumhurbaşkanı olunca yetkileri kalmayacak diye. Ne yaparlarsa yapsınlar. Rejimi değiştirmek için vereceğiniz önergi CHP olduğu sürece Meclis'ten geçemez...

Demokrasi benim için ayak bağı demişti. Bu diyen kişi bütün yetkileri kendi üzerinde toplamak istiyor. Bir tek CHP'li kalana kadar asla düşüncelerimziden ödün vermeyeceğiz. Onurumuzla mücadele edeceğiz. Bu ülkenin Meclis'i kanla gözyaşı ile kuruldu. Demokrasinin kabesi..

ERDOĞAN LİDER OLUR

Demokrasi gelişiyor. Samimi söylüyorum bu anlayışa sahip olanları değil AB Şangay'a bile almazlar.

Katar, Suudi Arabistan Türkiye bir üçlü yapsınlar. Birazda zorlarsa Erdoğan lider olur. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bize çok büyük görevler düşüyor. Bu ülkede yaşayan herkesin sorumlulukları var.

İŞTE TÜRKİYE HALKININ GERÇEK GÜNDEMİ

Halkın gündemi nedir? Ayşe hanım teyzedir.

2013'ün Ocak ayını geride bıraktık. Enflasyon rakamları acaba mutfakta durum nedir. Ayşe Hanım başladı yemek pişirmeye önce soğan doğradı ve düşündü 1 ayda gelen zam yüzde 32. Sonra bir kaç tanede sivri biber kesiyim dedi ona gelen zam yüzde 46. Bir kaç tane de domates ona gelen zam ise yüzde 51 buçuk. Bunlar medyanın gündeminde yok. Cesurlara ihtiyacımız var. Hadi biraz da su ilave etse yüzde 4.2 suya gelen zam bu AKP yemeğidir, tadı tuzu olur mu?

KABAHAT SADECE AKP'DE DEĞİL

Ayşe Hanım teyzenin tepki göstermesini bekliyorum. Türkiye'yi güllük gülistanlık göstermekte nereden çıktı. Ben Ayşe Hanım teyze kötü yemek yapıyor demiyorum ama Ayşe Hanım teyzenin biraz itiraz etmesi lazım. Kocasına sorması lazım senin maaşın ne kadar arttı diye.

Erdoğan aldığım başbakanlık aylığı ile geçinemediğim için şirket kurdum dedi. Kış aylarındayız sadece mutfakta yangın olsa sorun yok. Fatırayı ödeyecek halk neden AKP tercih edildiği için. Kabahat sadece AKP'de değil, Ayşe Hanım teyze de hatalı. Bunlar gelecekler de fiyatlar düşecek şimdi bedeli sen ödüyorsun.

İSTANBUL BAROSU'NA YAPILANI PROTESTO EDİYORUZ

Bir demokraside aslolan özgürlüktür. Kim olursa olsun savunma bütün demokrasilerde kutsal bir haktır. Savunmanın olmadığı yerde özgürlük olmaz. istanbul Barosu'na yapılan baskıyı protesto ediyoruz. Baro ne yapmış davaları izlemiş. Neden böyle konuşuyorsun diyır bu ülkede savunma hakkı kutsaldır. Onlara her türlü desteği vereceğiz. İnsan hakları evrensel bir kuraldır. İnsan hakları dünyaya özgüdür. Hepimizin ortak savunduğu alandır.